Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zapach gęstwy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maciucha67
    Senior
    • 05-2010
    • 128

    Zapach gęstwy

    Dostałe niedawno przemytą gęstwę 1007 German Ale. Niepokoi mnie kiszonkowo-żurowy zapach tej gęstwy.
    Czy przy tych drożdżach to normalne czy nie ryzykować?
    Nigdy wcześniej się z takim zapachem drożdży nie spotkałem.

  • #2
    Posmakuj, jak będzie smakowało jak kiszona kapusta, to zepsute.
    Albo zrób starter i wtedy posmakuj.

    Comment

    • sztetke
      Senior
      • 12-2009
      • 355

      #3
      Drożdże te nie pachną pięknie podczas fermentacji,ale gęstwa nie powinna śmierdzieć żurem, czyli do wylania.

      Comment

      • fidoangel
        Senior
        • 07-2005
        • 3489

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sztetke Wyświetlenie odpowiedzi
        Drożdże te nie pachną pięknie podczas fermentacji.
        Naprawdę
        Last edited by fidoangel; 24-04-2013, 19:48.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • Maciucha67
          Senior
          • 05-2010
          • 128

          #5
          No właśnie podobno pachną pięknie (podczas fermentacji)!

          Comment

          • sztetke
            Senior
            • 12-2009
            • 355

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
            Naprawdę
            No, lekkie jajo nie jest fajnym zapaszkiem .

            Comment

            • fidoangel
              Senior
              • 07-2005
              • 3489

              #7
              Rozpędziłeś się z tym wnioskiem, może więcej kultury...

              A o zapach pytałem bo u mnie te Germany zawsze ładnie pachniały.
              Last edited by fidoangel; 24-04-2013, 20:59.
              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

              Comment

              • sztetke
                Senior
                • 12-2009
                • 355

                #8
                [CIACH]

                Co do "germanów", to nie napisałem, że śmierdzą dramatycznie, po prostu jest dużo innych szczepów które naprawdę roztaczają miłą woń przy fermentacji, germany to drożdże z mojej pierwszej trójki, no ale zapach podczas fermentacji jakoś mnie nie zniewala.
                Last edited by ART; 06-05-2013, 22:53.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X
                😀
                🥰
                🤢
                😎
                😡
                👍
                👎