BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Danstar Nottingham - Siarkowodór pod koniec burzliwej
Uwarzyłem pale ale'a (12 BLG) single hopa. Użyłem drożdży fermentis s 33 (w recepturze były drożdże płynne, których nie używam, zajrzałem do tabeli z zamiennikami- "sucharami" i widniały tam właśnie s 33). Po miesiącu fermentacji...
Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
-Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
-Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
-Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
-Skórka pomarańczy Curaçao...
Witam,
forum oraz inne źródła wiedzy czytam od jakiegoś czasu. Poskutkowało to tym, że postanowiłem uwarzyć swoje pierwsze piwo. Uznałem, że daruję sobie brewkity i od razu zacznę od zacierania. Nie wiem, czy to dobry pomysł, o tym przekonam się wkrótce.
Zacząłem od zakupienia w http...
Witam,
Tydzień temu zaszczepiłem brzeczkę pod Milk Stouta drożdżami wymienionymi w temacie. Wyszło mi ok. 24,5l brzeczki o mocy 14Blg z hakiem, drożdży - saszetka czyli 11,5g. Rehydratowane były w wodzie. Drożdże zaczęły baaardzo burzliwie pracować do pierwszych godzin. Tempetatura...