Można też profilaktycznie wylać 13-stą od razu do kibla.
Zakażenie?
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Na powierzchni troche plamek, w smaku czuc kwasowosc, nie wiem jak moglo sie zakazic, moze przez kranik? Nie otwieralem, robilem na poczatku lipca, moze dzikusy?
https://images90.fotosik.pl/527/35255391a88c49de.jpg-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Jest to najprawdopodobniej ten sam helles:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tl-ettl-helles
tylko etykietowany na potrzeby zamku Guteneck w Górnym Palatynacie.
4,8% alk.
Aromat - słodowy (trochę ziarna, znikome...-
Channel: Niemcy
Dzisiaj, 01:13 -
-
Z okazji 50 rocznicy powstania browaru uwarzono to jubileuszowe piwo.
W składzie słód pilzneński i monachijski (bez niesłodowanych składników), chmiele: Lubelski, Magnum i Marynka.
Alk. 5,0%
Aromat - wyraźny ziołowy chmiel, pod tym lekki słód
Piana -...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment