BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
Krecik chce zorganizować "Niecały" zlot, lub jak kto woli, "przedzlot" w maju w Bałtowie. Jako że będzie to okres komunijny, trzeba się szybko decydować i określić, kto jedzie. Miałby się on odbyć tak jak w tytule, tj. od piątku 08.05.2026 r. do niedzieli 10.05.2026...
Jastrzębie Zdrój to największe polskie miasto pozbawione komunikacji kolejowej. Pociągi przestały tu kursować prawie 30 lat temu, pozostały tylko wiadukty nad drogami, mocno zarośnięte torowiska i nasypy, w większości okradzione z szyn. Ja przed upadkiem kolei jeszcze zdążyłem przejechać...
21 blg i 7,7vol. Lidl, 10,99. European Beer Star Gold 2025. W zapachu czekolada, kakao, ciemny chleb, wędzona wiśnia, marcepan, rozmaryn, w nucie dolnej czekolada z wanilią, skórka chleba z ogniska, w smaku troszkę kwaśne, goryczka czekoladowa-czekolada hartowana, długa, odrobina kawy lungo,...
Tak chyba dla siebie notuję, że spotkamy się na porterkach w Opolu. Wypijemy 32 różne portery. Trochę pogadamy, pożartujemy, posmakujemy, pozdjęciujemy i dobrze spędzimy czas przy piwie z alkoholem. Fu. kto chce może dołączyć za rok....