Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Infekcja?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MAD-HOPS
    Junior
    • 09-2017
    • 17

    Infekcja?

    Witam
    mija tydzien fermentacij burzliwej i chyba kibel ,po otworzeniu fermentora cos dziwnego ,jest to moja trzecia warka ale pierwszy raz widze cos takiego.
    co robic koledzy
    Attached Files
  • fidoangel
    Senior
    • 07-2005
    • 3489

    #2
    Przelać na cichą i dwa tygodnie nie zaglądać.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • MAD-HOPS
      Junior
      • 09-2017
      • 17

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
      Przelać na cichą i dwa tygodnie nie zaglądać.
      Witam
      czy dalej jest sens chmielic na zimno i czy warto zebrac gestwe
      Dzieki

      Comment

      • fidoangel
        Senior
        • 07-2005
        • 3489

        #4
        Chmielenie na zimno to dopiero za dwa-trzy tygodnie, sie zobaczy co i jak a gęstwe zbierz.

        A co Cię niepokoi? Na zdjeciu nic niepokojącego nie widać.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • MAD-HOPS
          Junior
          • 09-2017
          • 17

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
          Chmielenie na zimno to dopiero za dwa-trzy tygodnie, sie zobaczy co i jak a gęstwe zbierz.

          A co Cię niepokoi? Na zdjeciu nic niepokojącego nie widać.
          Witam i dzieki za cierpliwosc
          Uzylem drozdzy,Mangrove Jack,s m42 temperatura fermentacij 16+/-18 c i poraz kolejny jak w pierwszej warce wyczuwam nuty bimbrowe i dodatkowo rozpuszczalnik gdzies w tle ,niemialem tego problemu s-05.

          Brzeczka miala 12.5 stopnia plato po 6 dniach spadlo do 3 tylko ten dziwny wyglad do okola wiadra jakby wosk tluszcz i takie same place na piwie i ten dziwny zapach bimber plus rozpuszczalnik .

          Jezeli bendzie trzeba wylac do kibla to nie niemam z tym problemu uczymy sie na bledach tylko szkoda mi by bylo tego chmielu co chce dodac na cicha bo mam 100 g amarillo i 100 g mosaica.
          A juz nastepa warka w glowie sie kreci i produkty czekaja

          Dzieki

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎