Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dochmielanie po gotowaniu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    Krzysiu
    • 02-2001
    • 14936

    #16
    Im wyższa temperatura, tym więcej powstaje alkoholi wyższych i estrów, odpowiedzialnych za "owocowy" smak piwa. Safale akurat dają dość proste smakowo piwo i tych wzbogacających składników jest niewiele, więc i podniesienie temperatury tego specjalnie nie zmieni. Dojrzewanie jest jednak funkcją czasu, nie temperatury.

    Proponuję zostawić w osiemnastu stopniach.

    Comment

    • mark33
      Idę po piwo do piwnicy.
      • 04-2005
      • 3283

      #17
      Kurna trzeba było poczekac na rade doświadczonych, teraz znów muszę dymac z dwoma skrzynkami do piwnicy.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎