Obliczyć można na przykład tak http://www.browar.biz/forum/showpost...&postcount=655.
Jeśli jednak nie masz danych to jak obliczysz? Ewentualnie można iść do wróżki
Napisz jaki to chmiel - jaka nazwa, szyszki czy granulat, jakaś data to może ktoś Ci coś podpowie.
					Jeśli jednak nie masz danych to jak obliczysz? Ewentualnie można iść do wróżki

Napisz jaki to chmiel - jaka nazwa, szyszki czy granulat, jakaś data to może ktoś Ci coś podpowie.
 ).  Mam siateczki, zobaczymy jak wyjdzie chmielenie.  Najgorsze, że nie wiadomo ile ten chmiel ma alfa-kwasów, kupowane w Warszawie. A czy da się obliczyć ile chmiel ma alfa-kwasów i jaka będzie goryczka piwa - IBU?
  ).  Mam siateczki, zobaczymy jak wyjdzie chmielenie.  Najgorsze, że nie wiadomo ile ten chmiel ma alfa-kwasów, kupowane w Warszawie. A czy da się obliczyć ile chmiel ma alfa-kwasów i jaka będzie goryczka piwa - IBU? 
		
	
 fujjjj...
 fujjjj...  
		
	 
		
	
 
		
	 . Od tej pory na pytania, dlaczego warto szybko schłodzić brzeczkę, do ryzyka zakażenia oraz DMS (co u mnie i nie tylko u mnie w ogóle nie występuje, więc argument taki sobie) należy dodać : zachowanie aromatu chmielowego!
. Od tej pory na pytania, dlaczego warto szybko schłodzić brzeczkę, do ryzyka zakażenia oraz DMS (co u mnie i nie tylko u mnie w ogóle nie występuje, więc argument taki sobie) należy dodać : zachowanie aromatu chmielowego!  
		
	 
		
	 
		
	
Comment