Witam .Wie ktoś może jakie są przepisy dotyczące sprzedaży swojego piwa np w swojej knajpie. Słyszałem o paru pubach które sprzedają swoje piwo ciekaw jestem jak to wygląda od strony papierkowej.
Jeżeli masz czas i bardzo dużo pieniędzy na rozkręcenie takiego biznesu to gratuluje świetnego pomysłu. Jezeli nie masz jednej z tych rzeczy to nie warto podchodzić do tego tematu.
Na początek zapoznaj się z tym tematem: http://www.browar.biz/forum/showthre...+restauracyjny
Duży browar z wyszynkiem w industrialnym otoczeniu na dawnych poprzemysłowych terenach z dala od centrum Belgradu.
Modne miejsce, idealne na odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku i atrakcji turystycznych.
Z centrum najlepiej dojechać tramwajem 12 do przystanku Hipodrom i przejść...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.
Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
Comment