Wszystko idzie nie tak. Tragedia... 
Później napiszę więcej teraz tylko jedno szybkie pytanie, bo słód od 20 minut siedzi już w garku.
Mam fermentator z kranikiem i "reduktorem osadów", ale przed chwilą zrozumiałem że nie mam kadzi filtracyjnej!!!
Co robić?? Czy jeżeli dno fermantatora wyłożę wygotowanymi pieluszkami to coś z tego będzie?
					Później napiszę więcej teraz tylko jedno szybkie pytanie, bo słód od 20 minut siedzi już w garku.
Mam fermentator z kranikiem i "reduktorem osadów", ale przed chwilą zrozumiałem że nie mam kadzi filtracyjnej!!!
Co robić?? Czy jeżeli dno fermantatora wyłożę wygotowanymi pieluszkami to coś z tego będzie?
 
		
	 
		
	 
		
	 
  ) , "filtracja" trwała 5 godzin, wysładzanie sobie oszczędziliśmy i piwo wyszło bardzo smaczne.
 ) , "filtracja" trwała 5 godzin, wysładzanie sobie oszczędziliśmy i piwo wyszło bardzo smaczne.
							
						 
  On podnosi poziom z którego pobierasz filtrat do kurka, IMO niepotrzebnie.
 On podnosi poziom z którego pobierasz filtrat do kurka, IMO niepotrzebnie. 
		
	 
							
						 Ja tak kilka razy robiłem by walczyć z osadem tylko że zamiast pieluch używałem tych woreczków do gotowania chmielu.
  Ja tak kilka razy robiłem by walczyć z osadem tylko że zamiast pieluch używałem tych woreczków do gotowania chmielu.
							
						 
		
	 
		
	 ...
...
	 
		
	
Comment