Wybór garnka na płytę indukcyjną

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • escobar
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.01
    • 99

No ja mam ceramiczną ale tak czy siak jedna i druga grzeje garnek a do ceramicznych też polecają garnki z grubym dnem (droższe-marketing) więc moim zdaniem na mój chłopski rozum nie ma sensu wydawać 500 zł na taki gar, jak już lepiej zainwestować w taboret. Może jak masz możliwość pożycz na 2 godz. gar i przekonasz sie sam jak jest z tą indukcją pozdrawiam

Comment

• piotry
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.08
      • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C
      tzn? Ja mam gaz a kuchnię elektryczną...
      to znaczy że ja wolę gazową płytę - kuchenka to inny temat

Comment

• Sniacy
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.04
        • 2

A miał ktoś kiedyś wypadek, że płyta ceramiczna (indukcyjna) pękła pod wpływem tych 30-40 kg? Jednak to nie metalowa konstrukcja jak w przypadku kuchenek gazowych.

Comment

• cjhouse
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.05
          • 17

Moja dziew... pracuje jako kucharz i urzywaja takiej kuchenki tylko firma BERGHOF http://allegro.pl/kuchenka-indukcyjn...698434767.html i stawiaja na niej pełny 50l gar z zupą gotuja na niej bez przerwy i juz ponad 2lata bez zadnej naprawy chodzi.Mozesz bezproblemu urzywac emaliowanych,garnek ma przyciagac magnes i tyle.Wlasnie dziew...mi zakupila taka sama kuchenke BERGHOFA za 100zl nowke z 12miesieczna gwar......

Comment

• Sniacy
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.04
            • 2

Hoho, to grubo. Tyle, że ten garnek 50l pewnie miał płaskie dno, a mój emaliowany, pewnie jak i inne ma lekko wypukłe i ciężar rozkłada się nierównomiernie. W instrukcji od płyty nic na ten temat nie znalazłem, infolinie i serwisy tez nic nie wiedzą.

Comment

• cjhouse
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.05
              • 17

To pozostaje ci kupic taboret gazowy i bedziesz miał git.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
                Francja, Grenoble, Rue Bressieux 6, Brasserie Neptune
                pebejot
                Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
                Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
                Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
                Najwięcej miejsc do...
                2025-09-20, 08:56
              • dadek
                Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
                dadek
                Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
                Start
                2024-10-15
                Koniec
                2024-10-15
                2024-10-16, 02:03
              • Ahumba
                2024.09.27-28 - Cieszyn, Cieszyńska Jesień Piwna 2024
                Ahumba
                Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
                Start
                2024-09-27
                Koniec
                2024-09-28
                Adres
                Cieszyn, Rynek
                2024-09-21, 11:48
              • Petitpierre
                25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
                Petitpierre
                Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
                2023-08-25, 20:15
              • heckler
                Bohdaneč, Bohdaneč 3, Pivovar Bohdaneč
                heckler
                Bohdaneč, to kolejna wioska w której otwarty został browar. Działają krótko, bo dopiero od marca tego roku. Browar, oraz mała sala mieści się w starej, wyremontowanej hospodzie.
                Warzelnia to 800 litrowe garnki, są 2 otwarte kadzie i 6 tanków. Sprzęt został zakupiony w Szwajcarii, oraz Austrii.
                ...
                2022-06-22, 06:50
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...