Ile dać na 25 L i na jak długo ?, piwo na cichej już jest zaszczepione bakteriami, tylko się zastanawiam czy dać na pare miesięcy płatki czy wystarczy na powiedzmy 2 tygodnie przed końcem. W innym piwie z płatkami dałem właśnie na taki czas i są wyczuwalne całkiem dobrze, wrzuciłem 50 g na pewnie 22-23 L.
Płatki debowe do flandryjskiego czerwonego
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
uwarzyłem ostatnio smoked ale i chciałbym go jeszcze "podkręcić" płatkami dębowymi.
Piwo stoi już tydzień na cichej. Jak przygotować płatki? Nie chciałbym zakazić piwa. Czy jakoś trzeba je zdezynfekować czy po prostu wrzucić do fermentora?...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Podwojone płatki, i pszenne i owsiane. W zapachu winogrona, trochę cytrusów, pitahaya, sok pmarańczowy; słodko, w nucie dolnej skórka grejpftruta czerwonego, bez szału, ale nie czuć też malizny. W smaku bardzo lekkie, wodniste i goryczka nieśmiała, bardzo jednywymiarowe.
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-13, 20:09 -
-
O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...-
Channel: Chorwacja
-
-
Piwo pszeniczne o ekstrakcie 12.0* i alko 5.0%.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady żółty.
Aromat - banan i płatki owsiane. Inna owocowość.
Smak - słodkawe, dojrzały banan, płatki...-
2025-06-02, 16:15 -
-
Piwo gotowe do oceny
-
-
- Loading...
- Koniec listy.