BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
True Haze – Browar Green Head
Alkohol: 6,4% / 15,5° P / ? IBU
Styl: Hazy IPA
Chmiele: HBC 1019
Jestem za hasłem na etykiecie "PIJ ŚWIEŻE" ale mamy podaną tylko datę przydatności (2025.11.30) - więc nie wiadomo tak naprawdę czy pijemy świeże (ile dają...
Aromat - zbożowy, brzeczkowy, słodkawy
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, po nie za długim czasie zostają strzępy kożuszka
Barwa - bardzo ciemny rubin/kasztan...
Frymburk to malownicze miasteczko w kraju południowoczeskim, położone na półwyspie Lipna, a jego historia sięga XIII wieku. Od roku 2024 miasteczko nosi miano uzdrowiska. Na małym, urokliwym ryneczku pośród ciągu kamienic stoi pensjonat/restauracja/browar- Markus.
Początek swojej działalności...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...