Znalazłem na tym forum kilka ( niepochlebnych
) opinii o tych drożdżach.
Jednak chciałbym się dowidzieć czegoś więcej: Co z nimi jest nie tak?
Jakie wychodzi piwo na tych drożdżach? Czy są jakieś alternatywy, jeśli chcę zrobić lagera, a w piwniczce na razie mam 15-19 st. C ?
Oczywiście można poczekać na ochłodzenie, ale chciałbym uwarzyć już coś teraz.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki
) opinii o tych drożdżach.Jednak chciałbym się dowidzieć czegoś więcej: Co z nimi jest nie tak?
Jakie wychodzi piwo na tych drożdżach? Czy są jakieś alternatywy, jeśli chcę zrobić lagera, a w piwniczce na razie mam 15-19 st. C ?
Oczywiście można poczekać na ochłodzenie, ale chciałbym uwarzyć już coś teraz.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki
No ale fermentowałem w okolicach 20 st. C (ciut poniżej). To było dawno temu (warki nr 9 - 11). Wtedy zawierzyłem opisom, że to "lagery" fermentujące w wysokiej temp.
Comment