Robie starter z osadów w butelce Faustusa, ruszył obiecująco, zrobie na nim jakieś pszeniczne. Tu pytanie, czy ktoś wie, jakie drożdże są używane do produkcji Faustusa.
FAUSTUS na jakich drożdżach
Collapse
X
-
Może się okazać, że Faustus jest zadany innymi drożdżami (w sensie innym szczepem) przy rozlewie niż te które były użyte do fermentacji głównej. Chyba pewniakiem jest w tym przypadku ciągle jeszcze Schneider WeisseOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-12-04, 13:43.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Browar z miasteczka Nepomuk w kraju pilzneńskim warzy od 2018 r.
Więcej tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-zlata-krava
14% ekstr.
5,9% alk.
50 IBU
Niestety nie podają jakich chmieli używają
Aromat - cytrusowy chmiel,...-
Channel: Czechy
2025-09-27, 22:20 -
-
Wieś Middelhagen znajduje się na najbardziej wysuniętym na wschód półwyspie Rugii o nazwie Mönchgut. Dojechać tu można w kilka minut autobusem 21 lub 29 (3 przystanki) z Göhren - końcowej stacji kolei wąskotorowej (rozstaw szyn 750 mm) Rügenische Bader Bahn. Jej linia zaczyna się w Putbus...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kraftowiec z Reading.
Hazy IPA,
6,2% alk.
Chmiele: Mosaic, Citra, Idaho 7, Enigma i Nelson Sauvin
Aromat - chmielowy, głównie mix owoców tropikalnych z cytrusowym muśnięciem
Piana - wysoka, trwałość średnia, dłuższy kożuszek
...-
Channel: Anglia
2025-08-19, 19:21 -
-
Hazy IPA na nowozelandzkich i amerykańskich chmielach (nie podano jakich), 16% ekstr., 5,6% alk.
W składzie owsiane i pszenne płatki
Aromat - słód dość wyraźny, całość jak słodka owsianka z pomarańczami
Piana - średnia, zwarta, w miarę trwała, dłuższy kożuszek,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment