a tu na ten przykład!
zakładasz, że piwa z brewkitów nie mogą być wybitne. jasne, zgodzę się z tobą przy założeniu, że korzystamy z całego know-how jakiego nam producent dostarczy, czyli z dołączonymi nijakimi drożdżami. np. nowo wprowadzone piwesy 4 i 5 przy użyciu drożdży płynnych dają dobre rezultaty.
zakładasz, że piwa z brewkitów nie mogą być wybitne. jasne, zgodzę się z tobą przy założeniu, że korzystamy z całego know-how jakiego nam producent dostarczy, czyli z dołączonymi nijakimi drożdżami. np. nowo wprowadzone piwesy 4 i 5 przy użyciu drożdży płynnych dają dobre rezultaty.

Co do drodży płynnych zgadzam się zupełnie z Twilight Alehouse - windowanie i tak dużych kosztów warki z ekstraktów kupnem drożdży płynnych podczas gdy WB-06 również dają dobre rezultaty (przecież robione są nich nawet niektóre piwa konkursowe) nie ma moim zdaniem logicznego uzasadnienia. Jeśli ktoś ma pod ręką gęstwę płynnych to niech stosuje, dla przeciętnego początkującego różnica w smaku nie jest warta 20zł i zabaw ze starterem
Najwyżej od siebie mogę dodać że piwo na WB-06 było lepsze niż na przechodzonych 3068.
Comment