No to najpierw małe spotkanie bytomsko-katowicko siemianowickie a potem bytomsko-katowicko-wrocławskie. Bedzie się działo
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Współczuję i się nie zapisuję. Może podasz adres, gdzie można to "piro" kupić w takiej cenie. Ludzie się jakoś bardziej lokalnie dogadają.
Pozdrawiam / Wojtek
Piro dla Marka i Kiszota - jest już w Siemianowicach - odbiór możliwy też w Katowicach - albo przy okazji jakiegoś spotkania - jak cuś walcie na PW - się dogadamy
Swój kilogramik odebrał dziś też kolega Piza, przy okazji otrzymałam 4 piwka domowej roboty, za które bardzo serdecznie diękuję. Jak będą smaczne, to opiszę
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomasz
Witam,
Współczuję i się nie zapisuję. Może podasz adres, gdzie można to "piro" kupić w takiej cenie. Ludzie się jakoś bardziej lokalnie dogadają.
Pozdrawiam / Wojtek
1. Dalej nie kumam, czego współczujesz i komu
2. Adres to żadna tajemnica, ale jest wrocławski i właśnie się "lokalnie" dogadaliśmy. Trzeba po prostu u siebie w mieście poszukać miejsca z taką chemią i kupić.
3. Mniejszych worków nie ma.
Zgodnie z ustaleniami mogę odebrać swóją porcję białego proszku w piątek na piwku.
Dziekuję Marusi za fatygę i organizację akcji. Zabawa z piro to żadna przyjemność.
Oczywiście wyrazy współczucia
Dziekuję Marusi za fatygę i organizację akcji. Zabawa z piro to żadna przyjemność.
Oczywiście wyrazy współczucia
Za fatygę i organizację to dziękuję za podziękowania, ale co do zabawy z piro, to jest przereklamowana - jak nabieram zdecydowanym ruchem miseczką, kładę na wagę a zaraz potem wsypuję do woreczka to zaprawdę, powiadam Ci, że sie nie nawdycham za wiele
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
Zawartość alk. 6, 0%.
Barwa pełna żółć, lekko przymglona.
Piana słabiutka, szybko schodzi do obrączki, za to dość ładnie osadza się na szkle.
Wyscycenie niskie.
W zapachu dość słabo, głównie nuty owocowe.
W smaku na początku, co dość dziwne, goryczka,...
Comment