wyszło 19 l i 16 BLG, a brzeczkę gotowałem 1:15 H . Może faktycznie 40 gram eureki sypnę na zimno ale tym razem 2 dni, a resztę na ostatnie 5 min gotowania
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
toh11 - pracownia zacierna
Collapse
X
-
Eureka ma ok 18%AA czyli hardkorowy chmiel, z takim trzeba ostrożnie, łatwo przedawkować, pewnie to sie stało w poprzednim piwie.
Raczej chmielenie na zimno nie dało tego niedobrego efektu, prędzej wyjdzie trawa/łodygi a nie nadmiar goryczki choć...hmm przy takim chmielu możliwe
Tu do poczytania: https://translate.google.pl/translat...-text=&act=urlLast edited by fidoangel; 19-07-2017, 15:13."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment