Jako debiut, zdecydowałem się na zestaw brewkit + ekstrakt słodowy niechmielony zamiast cukru. Dokupiłem do tego drożdże US-05.
Brewkit German pils + ekstrakt słodowy gozdawa jasny.
Nastawione w piątek, już 2 dni drożdże pracują ( dzisiaj już o wiele słabiej niż wczoraj).
Obawiam się tylko temperatury, bo w pomieszczeniu jest ok 22 stopnie, a termometr ciekłokrystaliczny na fermentorze pokazuje pomiędzy 22, a 23 stopnie.
Niestety nie ma mnie na miejscu i nie mogę nic z tym zrobić.
Myślicie, że pomimo tej temperatury moja pierwsza warka będzie zdatna do spożycia? 😆
Brewkit German pils + ekstrakt słodowy gozdawa jasny.
Nastawione w piątek, już 2 dni drożdże pracują ( dzisiaj już o wiele słabiej niż wczoraj).
Obawiam się tylko temperatury, bo w pomieszczeniu jest ok 22 stopnie, a termometr ciekłokrystaliczny na fermentorze pokazuje pomiędzy 22, a 23 stopnie.
Niestety nie ma mnie na miejscu i nie mogę nic z tym zrobić.
Myślicie, że pomimo tej temperatury moja pierwsza warka będzie zdatna do spożycia? 😆

Comment