Odp: warka nr 7
	
		
Z 5 kg słodu tylko 16l o 11 Blg?
							
						
					
			
			
			
				anteks napisał(a)
na zakończenie wiosennego sezonu z pozostałych słodów postanowiłem
coś uwarzyć i tak 3kg pilzneńskiego 1kg monachijskiego 0,5 karmelowy jasny i 0,5 karmelowy ciemny ,drozdze dolnej fermentacji przerwy po 30min.Na początku gotowania garść goryczki i na końcu aromat,
wyszło 16l- 11 blg
	na zakończenie wiosennego sezonu z pozostałych słodów postanowiłem
coś uwarzyć i tak 3kg pilzneńskiego 1kg monachijskiego 0,5 karmelowy jasny i 0,5 karmelowy ciemny ,drozdze dolnej fermentacji przerwy po 30min.Na początku gotowania garść goryczki i na końcu aromat,
wyszło 16l- 11 blg
 
		
	 
		
	 
							
						 
							
						 
							
						 a dzisiaj piana wychodzi   wiadra
a dzisiaj piana wychodzi   wiadra
							
						 
		
	 
		
	 ...
...
	 
		
	 
		
	
Comment