Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekskluzywna Ogólnopolska Scena Kwasowa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chris
    Senior
    • 05-2004
    • 812

    #46
    Mój pierwszy kwas

    Po raz pierwszy udzielam się w tym temacie z zamiarem ogłoszenia iż Browar Christofer uwarzył po raz pierwszy wspaniałego (mam nadzieje ze niepowtarzalnego) kwasiżura! Miało być to delikatne piwko z wysłodzin po mocniejszym,ale coś poszło nie tak i na szczęscie tylko 10 litrów popłyneło gruntownie czyszcząc kanalizacje.Oby ostatni raz...
    chickkiller :)

    Comment

    • naczelnik
      Senior
      • 08-2003
      • 1884

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris_1987
      ...ale coś poszło nie tak i na szczęscie tylko 10 litrów popłyneło gruntownie czyszcząc kanalizacje.Oby ostatni raz...
      Wylałeś w kanał?
      W takim razie na scenie kwasiżurowej jeszcze nie debiutujesz. Kwasiżura trzeba poddać ocenie
      W tym gatunku są ściśle określone ramy - wcale nie jest powiedziane , że zrobiłeś kwacha
      Last edited by naczelnik; 29-01-2005, 04:01.
      Popieram domowe browary!

      Polakom gratulujemy naczelnika

      Zamykam browar.
      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

      gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

      Comment

      • Krzysiu
        Krzysiu
        • 02-2001
        • 14936

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
        ... Kwasiżura trzeba poddać ocenie ... W tym gatunku są ściśle określone ramy - wcale nie jest powiedziane , że zrobiłeś kwacha
        Propponuję zajrzeć http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=17948

        Comment

        • Chris
          Senior
          • 05-2004
          • 812

          #49
          Tego to sie nie spodziewałem
          chickkiller :)

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            • 02-2001
            • 23799

            #50
            oto i pierwsze zdjęcia z pierwszej edycji konkursu Ekskluzywnej Ogólnopolskiej Sceny Kwasowej!

            - I miejsce: Biermann
            - II miejsce: Naczelnik

            Attached Files
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • biermann
              Senior
              • 09-2001
              • 2552

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
              oto i pierwsze zdjęcia z pierwszej edycji konkursu Ekskluzywnej Ogólnopolskiej Sceny Kwasowej!

              - I miejsce: Biermann
              - II miejsce: Naczelnik

              Tylko bez nazwisk proszę
              "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
              Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
              Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
              Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
              Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

              Comment

              • Hannibal
                Senior
                • 03-2004
                • 1426

                #52
                A ja popełniłem w sumie 5 kwasiżurów na 29 wszystkich moich dotychczasowych warek. Jeden z nich mógłby nawet zdobyć jedno z czołowych miejsc w konkursie na najlepszego kwasa. Cytryna przy nim smakuje jak przesłodzony karmel.
                "All the good things for those who wait"

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  • 02-2001
                  • 23799

                  #53
                  nie bądź taki pewny siebie. każdy z uczestników latami polerował swój kunszt wytwarzania kwasiżurów, więc naiwne byłoby sądzić, że bez większego wysiłku zdobyłbyś jakiekolwiek miejsce w czołówce .
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • Wujcio_Shaggy
                    Senior
                    • 01-2004
                    • 4628

                    #54
                    ... nawet na wyróżnienie ciężko było zasłużyć
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                    Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                    @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                    Comment

                    • Marusia
                      Senior
                      • 02-2001
                      • 20211

                      #55
                      No właśnie, ja zrobiłam tak smacznego kwacha, że się nawet na 3 miejsce nie załapał Muszę jeszcze chyba poćwiczyć
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • Hannibal
                        Senior
                        • 03-2004
                        • 1426

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                        nie bądź taki pewny siebie. każdy z uczestników latami polerował swój kunszt wytwarzania kwasiżurów, więc naiwne byłoby sądzić, że bez większego wysiłku zdobyłbyś jakiekolwiek miejsce w czołówce .
                        A kto mówi, że bez wysiłku? Ja bym się bił do upadłego o jakieś miejsce w czołówce.
                        "All the good things for those who wait"

                        Comment

                        • JAckson
                          Senior
                          • 05-2004
                          • 6122

                          #57
                          Jeśli poziom sceny kwasowej jeszcze się podwyższy może zabraknąć żywych jurorów. Po ostatniej degustacji długo dochodziłem do siebie
                          MM961
                          4:-)

                          Comment

                          • Kapselek
                            Junior
                            • 03-2003
                            • 24

                            #58
                            kwasiżurki

                            Witam i zgłaszm swój udział w tym "konkursie"

                            Zakapslowałem już 40 warek i udalo mi się dwa razy zakazić piwo tak, że ciężko się go piło ale wypiło. W smaku miało bardzo dużo fenolu i bakielitu palonego i raz było takie zupełnie bez gazu, ale też wypiłem mieszająć z piwem nagazowanym. Powstały w ten sposób napój był calkien calkiem.
                            Dzis wiem, po analizie postępowania, że te zakażenie pochodziło od drożdzy które odzyskiwałem i przechowywałem w lodówce w szklanych butelkach po jakimś napoju (niby wyszorowanych i zdezynfekownych).
                            Teraz do przechowywania drożdzy używam butelwk 1,5 l PET po wodzie.
                            A przed każdym zadaniem gęstwy drożdzowj dokonuje kontroli organoleptycznej

                            P.S Czy aby na pewno nie nadużywamy nazwy ŻUR w końcu to bardzo smaczny barszcz.

                            Pozdrawiam i i aby nie było "chorych" warek

                            Comment

                            • e-prezes
                              Senior
                              • 05-2002
                              • 19167

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kapselek
                              ... i raz było takie zupełnie bez gazu, ale też wypiłem mieszająć z piwem nagazowanym. Powstały w ten sposób napój był calkien calkiem...
                              też miałem już parę warek zepsutych, ale nijak po zmieszaniu takiego żula z piwem przeciętnym nie wyszło nic pijalnego. dobrego piwa szkoda na mieszanie. generalnie te 5 litrów to jakoś się zmęczy, ale czy warto??

                              Comment

                              • Kapselek
                                Junior
                                • 03-2003
                                • 24

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                                też miałem już parę warek zepsutych, ale nijak po zmieszaniu takiego żula z piwem przeciętnym nie wyszło nic pijalnego. dobrego piwa szkoda na mieszanie. generalnie te 5 litrów to jakoś się zmęczy, ale czy warto??
                                W smaku było całkiem niezłe powiedział bym nawet dobre ale nie miało gazu i piany.
                                Po nalaniu połowy szklanki i dopełnieniu piwem dobrze nagazowanym otzrymywało się piwo ładnej barwy i z porządna pianą a sierpniowe upały wzmagały jeszce bardziej pragnienie
                                I tak było lepsze od p. przemysłowego ( ta mieszanka) a jażeli mieszałem z przemysłowym to poprawiało jego kolor i aromat w końcu było tego 40 butelek i szkoda było wylać

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎