Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
kontrola wizualna jednej z butelek wykazała że sporo mętów zbiło się na dnie. Ale powolutku klaruje się. Ciekawe czy ma choćby nieco CO2.
-
-
slado napisał(a)
W to akurat nie bardzo wierzę [/B]
Leave a comment:
-
-
za radą Maruśki na dzisiaj z Maggykiem przenieśliśmy sobie rozlew (z czwartku), co by na cichej dłużej postało i Święta nie tylko obżarstwem stały
- zestaw refermentacyjny: 500ml wody + ok. 90g ekstraktu sproszkowanego (wyszedł z tego niezły bełt). zmieszane samorzutnie w drugim fermentorze. Naszły mnie obawy że daliśmy trochę za mało tego ekstraktu (wagi brak, a etykieta z puszki ekstraktowej łatwo uległa anihilacji naście dni wcześniej i nie wiedzieliśmy nawet jaki jest ciężar zawartości całej puchy - teraz się okazało że 150g... zamiast oczekiwanych 200g).
Za przepowiednią GulGula - mętniak (cześciowo za sprawą ekstraktu - patrz wyżej) Zielone w smaku ma przyjazną goryczkę i niezły zapach. Tak oto młodzik poszedł na strych...
Leave a comment:
-
-
Maggyk napisał(a)
..Już się nie mogę doczekać degustacji.
Nie dziwię się, znam to uczucie
Ale będę twarda A ponieważ piwko leżakuje u mnie - Art też będzie twardy
Leave a comment:
-
-
planu na konkretny gatunek nie było, ale chyba trafiliśmy w pszenicznego koźlaczka. Przynajmniej zapachowo - pełen pszeniczny odlot
w zasadzie cała gęstwa drożdżowa osiadła na dnie. część trafiła do lodówki do późniejszego wykorzystania.
Leave a comment:
-
-
dzięki
widać burzliwa już się wyciszyła, jutro będziemy zlewać na cichacza. Kogoś pewnie jeszcze zmolestuję pytaniami przez kom.
Leave a comment:
-
-
Marusia napisał(a)
P.S. A nikt nie zauwazył mojego pytznia, czy nazwa browaru to nie przypadkiem pamiatka po ****?
Leave a comment:
-
-
CarlBerg napisał(a)
Jeszcze jedno Maggyk - jeżeli nie obserwujecie na bieżąco warki, jeżeli często nie zaglądacie do środka, nie badacie kilka razy dziennie Blg - to znacznie zmniejszacie swoje szanse na wstąpienie do Szanownego Ekskluzywnego Klubu Forumowych Producentów KwasiżurówLast edited by Małażonka; 17-12-2004, 08:30.
Leave a comment:
-
-
Trza było jakąś prowokację rzucić, wzniecic podejrzenia itp.
P.S. A nikt nie zauwazył mojego pytznia, czy nazwa browaru to nie przypadkiem pamiatka po ****?
Leave a comment:
-
-
A jaki jest w końcu balling końcowy po dolaniu wody? 14 czy 16?
wszystko ładnie fermenci
Powiem więcej: to wszystko wygląda podejrzanie - świeżo upieczeni piwowarzy, zamiast pilnować fermentora pojechali do Poznania Coś mi tu nie pachnie wielką pasją piwowarską
Leave a comment:
-
-
Jeszcze jedno Maggyk - jeżeli nie obserwujecie na bieżąco warki, jeżeli często nie zaglądacie do środka, nie badacie kilka razy dziennie Blg - to znacznie zmniejszacie swoje szanse na wstąpienie do Szanownego Ekskluzywnego Klubu Forumowych Producentów Kwasiżurów
Leave a comment:
-
-
Maggyk napisał(a)
Piana jest i wcale niczego nie trzeba było nadzorować. A i radość może nawet większa
za wareczkę.
Leave a comment:
-
Leave a comment: