Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum

Dziękuję wyżej wymienionym firmom za sponsoring domowych piwowarów na Gali Piw i Browarów Małopolski w Krakowie 
Poza tym to była warka z ekstraktów więc jedynymi mętami była gęstwa drożdżowa, znad której zlałem piwo przed butelkowaniem do drugiej beki i zielony syf z granulatu chmielowego, który również został w bece, w której fermentowałem 
Nazwa piwa od płyty Eternal zespołu Samael. Na etykiecie fragment tekstu do utworu Nautilus&Zeppelin. Ponżej etykieta.
Zapodaję więc brzeczce szczep Danstar Nottingham.
. Otrzymałem je od Warka. Mam nadzieję, że zrobiłeś starter, bo jak nie wystartują to zrazisz się do moich przesyłek.
Miałem w zamyśle użyć buran Twoich drożdży ale mimo 24 godzinnego startera nie chcą ruszyć (tak jak poprzednie od Ciebie
) więc użyłem drugich pszeniczniaków jakie mam czyli właśnie Weihenstephan, tyle, że zapomniałem podziękowania dla Ciebie wy'backspace'ować

więc postanowiłem dołożyć chmielu i zrobić ciemniaka na jesienne chłody
Warka nie licząc energi kosztowała mnie 50gr/1l
Poniżej etykieta z jesiennym autoportretem.
Comment