Uwarzyłbym sobie coś, a tu oba fermentory zajęte  Muszę cholera trzecią beczkę na Allegro kupić.
 Muszę cholera trzecią beczkę na Allegro kupić.

nawet z dodatkiem Carafy.
 nawet z dodatkiem Carafy.

Podgrzać wodę, wsypać słód i czekać godzinę)
 Podgrzać wodę, wsypać słód i czekać godzinę)

A skoro się fermentor zwolnił to może dziś w nocy uważę Ale Kobylepolskie wg przepisu Jaroslava.
 A skoro się fermentor zwolnił to może dziś w nocy uważę Ale Kobylepolskie wg przepisu Jaroslava.

uwarzę
 uwarzę

Piwo uwarzone według receptury Jaroslava, bo bardzo mi smakowało. Zrobiłem tylko korektę goryczki, którą doradził mi autor piwa. Zacieranie wyszło o 0,5 blg mniejsze ale Jaroslav pisał, że jego warka wynosiła około 19 litrów. Poniżej etykieta - wariacja na temat Kobylepola
 Piwo uwarzone według receptury Jaroslava, bo bardzo mi smakowało. Zrobiłem tylko korektę goryczki, którą doradził mi autor piwa. Zacieranie wyszło o 0,5 blg mniejsze ale Jaroslav pisał, że jego warka wynosiła około 19 litrów. Poniżej etykieta - wariacja na temat Kobylepola  

jako zielone i lekko mętne smakuje fajnie
 jako zielone i lekko mętne smakuje fajnie  Dziwi mnie tylko tak wytrawny charaktr biorąc pod uwagę, że zacierałem na słodko z jedna przerwą ale może to Belgian Ale tak pracują
 Dziwi mnie tylko tak wytrawny charaktr biorąc pod uwagę, że zacierałem na słodko z jedna przerwą ale może to Belgian Ale tak pracują  

Comment