Odwiedziłem dzisiaj  Biskupic i mając wolną chwilę wybrałem się nad rzeczkę. Tylko zszedłem na brzeg i od razy trafiłem nieznaną z Internetu butelkę: F. Daum Bischofsburg. Napisy pionowe, bez kółka, kolor „średnio” zielony, prześwitujący. Lekko wklęsłe dno. Widać, że starszy typ, może pierwsza butelka tego browaru. Po umyciu i przy lepszej pogodzie zrobię zdjęcie i wrzucę. To już chyba  będzie 13 typ z tego browaru.

Biskupiec

Collapse

X
- 

- 

- 

- 

Takie zdjęcia dodaje się w galeriiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
- 

- 

Comment
- 

Witoldo....... następnym razem to daj mi jakoś znać jak znajdziesz coś ciekawego i będziesz chciał się tego pozbyć.....Comment
- 

o ile dobrze mi doniesiono to taki jeden miejscowy wykupił browar i cos tam zamierza zrobic. Obstawiam jakiś hotel czy cuś.....
 wszystko to oczywiście tylko doniesienia  Comment
- 

Comment
- 

Comment
- 

Comment
- 

Dzięki. Tak, to była okazja, zapłaciłem chyba mniej niż 5 zł. Nie jestem już pewien, bo dzisiaj udało mi się kupić sporo ciekawych porcelanek w cenach od 2 do 6 zł.Comment
- 

Comment
- 

Comment
Related Topics

Collapse

- 

W tym roku ostatni raz z piwem warzonym nie na swoich garnkach widzimy się 9 sierpnia na Placu Wolności. Tak pisze na swoim fb Browar Biskupiecki. Na imprezę zaprasza też Burmistrz Biskupca W tym roku ostatni raz z piwem warzonym nie na swoich garnkach widzimy się 9 sierpnia na Placu Wolności. Tak pisze na swoim fb Browar Biskupiecki. Na imprezę zaprasza też Burmistrz Biskupca- 
							Channel: Festiwale piwne
 2025-07-31, 11:08
- 

- 

Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km. Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km.

Okolica trochę straszy, bar jest zlokalizowany...- 
							Channel: Czechy

- 

- 

Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat... Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...- 
							Channel: Holandia
 2025-09-20, 10:16
- 

- 

Coś dobrego na ząb trzeba wrzucić pomiędzy przeszwendem knajpianym - pada więc na lokalną kuchnię śląską w odświeżonej odsłonie w Żurowni. Coś dobrego na ząb trzeba wrzucić pomiędzy przeszwendem knajpianym - pada więc na lokalną kuchnię śląską w odświeżonej odsłonie w Żurowni.

Lokal także ma akcent piwny. Z wajchy był Primator (jasna 11 i pszeniczne po 18zł) a z butelek kontraktowy Hajer po 20 zł.
 ...- 
							Channel: Śląskie
 2025-04-30, 19:13
- 

- 

Zdaje się w miejscówce po Gambrinusie Zdaje się w miejscówce po Gambrinusie
 https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-10-gambrinus/
 uruchomiono 4 kwietnia 2025 trzeci z kolei lokal Cybertap. 30 kranów, 17 z piwem.

czynne codziennie od 15...- 
							Channel: Śląskie

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment