Napisz coś więcej o tej publikacji (liczba stron, liczba ilustracji, cena) i czy można o zamówić u Ciebie :-)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kamrat58
Mam w tym temacie dużo do powiedzenia. Trudno jednak w kilku słowach o bogatej historii sprzed wielu lat opisać. Mieszkam w Skierniewicach, a jeszcze niedawno pracowałem na terenie dawnego browaru (obecnie Domu Kultury. Interesuje się historią i dziejami browaru skierniewickiego.Do wielu ciekawych pamiątek i informacji udało mi się dotrzeć.Wciąż pojawiają się "nowe" znaleziska z tamtych czasów. Z racji tego, że bardzo mało opublikowanych jest informacji o browarze Wł. Strakacza w Skierniewicach, chciałbym to zmienić. Między innymi za Waszym pośrednictwem, a także strony internetowej, nad którą pracuję.
No i jak jest ta stronka kamrat56 czy nie?
Ponawiam równiez pytanie beny'ego...z przed pół roku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Leonpraga
Z mojego spisu katalogowego, browar w Skierniewicach, w galerii wstawiłem reklamę tego browaru
... – Grodzisk Mazowiecki, Skład -1937/9...
:
Skład w Grodzisku Mazowieckim znajdowal się na ulicy Harcerskiej 9.
Władysław Strakacz posiadał też swój skład w Pruszkowie na ulicy Kościelnej 9.
Informacje pochodzą ze: Spisu abonentów Warszawskiej Sieci Telefonów Polskiej Akcyjnej Spółki Telefonicznej i Rządowej Warszwskiej Sieci Okręgowej rok 1938/39
(Dziwna jest ta powtarzalność cyfry 9)
jeśli możesz to szyld ten ze stosownym opisem np wymiarów i datowania zamieść tutaj: http://www.browar.biz/kolekcjonerstw...&srt=br&lp=360
straraj sie pokazać TYLKO szyld bez widoku scian garażu (piwnicy) gdyż te specjalnie nas nie interesują. Ja niestety nie moge zamieścić tam fotki egzemplarza ze swojej kolekcji w tym momencie. Zresztą Twój szyld jest w zdecydowanie lepszym stanie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika freestate
wieś Byczki leży kilkadziesiąt km od Skierniewic (województwo łódzkie).
Chyba chodzi o Byczki odległe o kilkanaście kilometrów od Skierniewic, kilkadziesiąt kilometrów od Skierniewic jest Piotrków Trybunalski czy Płock. Po 1873 roku w Byczkach k. Skierniewic nie było żadnego czynnego browaru.
Witam Wszystkich Na tym Forum .. Posiadam But z tej piwiarni ze Skierniewic Jeżeli jest ktoś chetny Kupnem Tego buta Prosze O kontakt moj numer telefonu 697-204-356 lub 508-016-295 , gg - 2166989 lub e-mail gawliczek94@wp.pl Pisac. !
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
Trafiła do mnie etykieta z Browaru w Skierniewicach. Domyślam się że był on powiązany z Browarami Łódzkimi. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej na ten temat?
Witam Wszystkich Na tym Forum .. Posiadam But z tej piwiarni ze Skierniewic Jeżeli jest ktoś chetny Kupnem Tego buta Prosze O kontakt moj numer telefonu 697-204-356 begin_of_the_skype_highlighting 697-204-356 end_of_the_skype_highlighting lub 508-016-295 begin_of_the_skype_highlighting 508-016-295 end_of_the_skype_highlighting , gg - 2166989 lub e-mail gawliczek94@wp.pl Pisac. !
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika freestate
Czy wiecie cokolwiek na temat browaru, który działał w XVIII w. we wsi Byczki lub Byczków? kiedy powstal? kto był właścicielem?
wieś Byczki leży kilkadziesiąt km od Skierniewic (województwo łódzkie).
Byczków leży na nowogródczyźnie (Litwa)
WAŻNE!!!
Posiadam Buta z tej piwiarni ..
Moge przesłac fotki na meila ; d tego buta
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-07-08, 21:24.
Piwopój przy targowisku miejskim w Skierniewicach oferuje szyld z herbem/logo browaru Jabłonowo, koncerniaki z kija a z butelki również browary bardziej regionalne (ale pamięć zawodzi które) oraz... Pierwsza Pomoc z Pinty.
Dla wielbicieli podłych barów/mordowni miejsce do odwiedzenia,...
Normalnie pizzeria czynna od 12, my akurat trafiliśmy, że od 18 więc nie mieliśmy okazji przetestować.
Niemniej, kluczowa informacja - powinny być piwa z Bednar zarówno na kranie jak i w butelkach.
Dzię dobry, to ja. Czasem coś napisałem, czasem uwarzyłem. Pomożecie? Ankieta, anonimowa, niedługa (ca 60 kliknięć). Pomóżcie Dobrzy Ludzie. ART, wywal to w kosmos jak zaśmiecam (możesz mi pousuwać posty w message Center? nie mogłem do Ciebie nic wysłać bo limit przekroczony a nie umiem...
Czesc browarbizowcy. Dostalem sms-a od kolegi w pewnej sprawie. Oto jego treść. " Szukam dobrej hurtowni piw w której mógłbym zamówic 24 rózne piwa w małych butelkach po 300 sztuk z kazdego. Masz jakiś namiar". Od razu pomyslalem o browar.bizie i jego szerokich kontaktach. Jestescie...
Comment