BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
2026.06.19-21 - WROCŁAW, 16. Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
Jest już plan stoisk. Będą m.in. reprezentanci zagranicy - tradycyjnie Rampuszak, ale też Koniczek z Czech, Erl Braeu i Weihenstephaner z Bawarii, kraftowcy z Finlandii Salama https://www.salamabrewing.com/
Jest też tajemnico brzmiące stoisko Traditional British Beer. Przypomniałem sobie, że kiedyś dawno temu było stanowisko Polaków z Anglii, którzy warzyli tam kontraktowo i było piwo z "kasków". Fajna ciekawostka. Ale to się nie powtórzy raczej. Zresztą mają być upały.
Jest jedna rzecz, która mnie jednak nieco zadziwiła:
strefa rzucania siekierami. Każdy będzie mógł sprawdzić swoją celność pod okiem naszych Axe Masterów. Przygotujemy dla Was krótkie treningi, gry indywidualne i drużynowe oraz turnieje z nagrodami.
Nasi instruktorzy zadbają o bezpieczeństwo, wyjaśnią zasady i pokażą najlepsze techniki rzutu, więc bez obaw — nawet jeśli nigdy wcześniej nie trzymaliście siekiery w ręku, jesteście w dobrych rękach. Będzie adrenalina, rywalizacja i dużo dobrej zabawy.
Myślałem, że organizator - Dom Kultury Zamek mnie już niczym nie zaskoczy, a jednak. Poszli po bandzie. Może jednak powinni zacząć od sztachet, jakiś turniej mordobicia na gołe pięści, bo ostatnio to w modzie a te siekiery dopiero w przyszłym roku? Niby na festiwal nie można wnieść nawet plastikowej butelki z wodą, ale na miejscu latające siekiery, świst ciupagi...
A może w ogóle lepiej byłoby zamiast tej całej rywalizacji i adrenaliny zaprosić jakieś striptizerki, szczególnie że impreza w tym roku ma się odbywać w tropikalnych rytmach disko...
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
Wiadomo, człowiek się przyzwyczaja, emocje już nie te, drożyzna, ale z sentymentu wybiorę się. Pewnie tylko w piątek. W zeszłym roku była lipa, bo nie wpuszczali na trybuny w pewnych godzinach.
Comment