Paulaner - Paulaner Oktoberfest Bier 1l+ kufel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• LESNICZYy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek

Byłem że dwadzieścia lat temu (kiedy jeszcze urywało rzyć) i wtedy w większości namiotów był "tylko" Maerzen (pszeniczne w raptem 2-3).
    A jak jest teraz?

PS
    Czy w Pszczynie i Cieszynie są precle, prażone migdały i wesołe miasteczko z diabelskim młynem?
    Wesołe miasteczko bawiło mnie za bajtla w latach 90 -tych chopie . Tera mom ENERGYLANDZIE w Zatorze . W dodatku od precli się tyje ... Sama mąka i chemia .

Leave a comment:

• telek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy

siedzisz w namiocie jednego browaru i pijesz dwa rodzaje piwa , nawet biesiada piwna w Pszczynie była kilka razy ciekawsza a Jesień Piwna w Cieszynie to już żić urywa .U mnie są a mam to w żici
    Byłem że dwadzieścia lat temu (kiedy jeszcze urywało rzyć) i wtedy w większości namiotów był "tylko" Maerzen (pszeniczne w raptem 2-3).
    A jak jest teraz?

PS
    Czy w Pszczynie i Cieszynie są precle, prażone migdały i wesołe miasteczko z diabelskim młynem?

Leave a comment:

• LESNICZYy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
    Ma być w Lidl'u, ale na razie nie widziałem. Owszem 39,90, ale z drugiej strony na Oktoberfeście za takie samo piwo w takiej samej pojemności, trzeba beknąć 13,50 jurków, a kufla nie zostawią.
    Impreza plenerowa tego typu to nie zakupy w Lidlu . Po drugie nie porównuj bogatych Niemców do bidnej Polski . Do tego siedzisz w namiocie jednego browaru i pijesz dwa rodzaje piwa , nawet biesiada piwna w Pszczynie była kilka razy ciekawsza a Jesień Piwna w Cieszynie to już żić urywa .U mnie są a mam to w żici
    Last edited by LESNICZYy; 16-09-2022, 16:32.

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    Ma być w Lidl'u, ale na razie nie widziałem. Owszem 39,90, ale z drugiej strony na Oktoberfeście za takie samo piwo w takiej samej pojemności, trzeba beknąć 13,50 jurków, a kufla nie zostawią.

Leave a comment:

• telek
    replied
    No i do nalewania własnych przegazowanych piw.

Leave a comment:

• telek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Taki kufel jest wysoce niepraktyczny, nieporęczny i szkoda pieniędzy na niego. No jak ktoś czuje potrzebę to jeszcze zrozumiem. Ale zmieni zdanie po kilku nalaniach. A piwo nie jest tyle warte.
    Doskonale nadaje się do rżnięcia / rezania piw (np. Argus Porter + Grodziskie).

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Taki kufel jest wysoce niepraktyczny, nieporęczny i szkoda pieniędzy na niego. No jak ktoś czuje potrzebę to jeszcze zrozumiem. Ale zmieni zdanie po kilku nalaniach. A piwo nie jest tyle warte.

Leave a comment:

• Hofander
    replied
    Teraz już kosztuje 40 zł.

Leave a comment:

• Upiorek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Przecież jest wyraźnie napisane, że koszt wysyłki to 11zł.
    Kajam się nie przeczytałam opisu tylko od razu przeszłam do fotek
    A licząc wysyłkę to i 3 sztuki z piwem
    Last edited by Upiorek; 18-02-2009, 19:02.

Leave a comment:

• Doodeck
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kendzior
    czy znajde jeszcze gdzies taki kufel 1litr? Szukam w sieci i nic nie ma ciekawego
    Przyjedź na giełdę do Krakowa.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Upiorek
    WYSYŁKA O ZŁ ???
    (...):
    Przecież jest wyraźnie napisane, że koszt wysyłki to 11zł.

Leave a comment:

• Upiorek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mizoo

WYSYŁKA O ZŁ ???
    Mimo wszystko przy tej cenie to chyba lepiej kupić zestaw z piwem, zawsze to literek do wypicia greatis będzie...

Leave a comment:

• mizoo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kendzior
    czy znajde jeszcze gdzies taki kufel 1litr? Szukam w sieci i nic nie ma ciekawego

Leave a comment:

• kendzior
    replied
    szukam kufla 1litrowego

Leave a comment:

• Robson_87
    replied
    Szczecin Carrefour 16,40zl cena podskoczyla ale jest jeszcze duzo

Leave a comment:

Przetwarzanie...