To bardzo niekulturalnie jest czniać (czy to coś z czkaniem ) Ale czego wymagać od WŁADZY
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Już za 60 dni " Wielki Majowy Wypad " a Wy nic !?
Chaty na Skałce czekają !
My po prostu czekamy z niecierpliwością.
Notabene liczyłem, że w NJ będzie jakaś knajpka z piwem BON. Ale ze strony http://pivovarbon.cz/about_kde.html wynika, że nie ma. Trzeba będzie jechać do Valašské Meziříčí lub może nawet lepiej Jarcova.
BON z Zasovy jak najbardziej jest w NJ - ul. Sokolovska Bar z automatami do gry.
Hmm, a w której częsci tekstu wyczytałeś, że jest taka możeliwość, bo ja nic tam takiego nie przeczytałam, ale mogłam coś poplątać.
Zrozumiałam, iż w chwili obecnej nie ma możliwości zwiedzania browaru, a nie też otrzymania w browarze kolektybiliów. Na prośby o takowe również nie odpowiadają, gdyż starają się ograniczać koszty, a do odpowiadania na maile musieliby zatrudnić pracownika. Wszelkie birofilia, które mają powinny być dostępne, w miejscach, gdzie można sie napić ich piwa.
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-02-28, 14:41.
"Rádi vás uvidíme v některé z provozoven, kde čepují naše pivo."
Macie racje, to jednak chyba lekka nadinterpretacja z mojej strony.
A w tym barze to jest 10 czy 12?
Przy okazji wypadu możecie zajrzeć do Štramberka 1 maja, gdzie odbędzie się Stavění máje - święto browaru i strażaków przy akompaniamencie orkiestry dętej (zapewne straży pożarnej)
Kto do chaty na Skałce w okresie od 28 lub 29 IV ( sobota ) przynajmniej do 3 V ( śr.) ? Przyjmuje konkretne oferty bo przecież sam nie będę tam spać !?
Jak się dowiedziałem u żródła, to są jescze wolne miejsca ale tylko w terminie od 29 - 02V ( t.j. sobota-wtorek ) w cenie 140kcs/ os./doba,
" chaty " są oczywiście czteroosobowe jak podano w ofercie.
Nie wiem dlaczego tylko do 2-go a nie do 3-go, może ktoś ma inne info i pomóc mi może - decydujcie się i dajcie znać przynajmniej do najbliższych Świąt ... przywioze: krupnioki, " paluchy ", utopence i ... polską kiełbasę na ruszt !
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...
Niemiecka sieć dyskontów Norma działa też w Czechach od dobrych paru lat, ale nie jest mocno rozprzestrzeniona. Głównie w zachodniej części państwa oraz w Pradze.
Najbliżej polskiej granicy są w Harrachowie.
Browar restauracyjny w północnej części miasta.
Z głównego dworca Porta Nuova dojazd tramwajem linii 9 (9 przystanków).
Browar istnieje od 2007 roku i jest zlokalizowany w odnowionym zespole budynków, wyglądających na dawny obszar przemysłowy.
Wchodzi się przez dziedziniec,...
Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
Comment