proponuję tym razem wcześniejszą porę - aby strawić ser i napić się piwka do 21
Taaa...wypijesz z 3-4 piwka, najesz się i pójdziesz spać Ciekawe kto Cię do domu odprowadzi, tym razem mnie nie będzie...Zaśniesz w autobusie i będziesz jeździł od pętli do pętli
Taaa...wypijesz z 3-4 piwka, najesz się i pójdziesz spać Ciekawe kto Cię do domu odprowadzi, tym razem mnie nie będzie...Zaśniesz w autobusie i będziesz jeździł od pętli do pętli
wyśpię się w sklepie - a rano będe pierwszy w kolejce do świezych bułek
Ale się działo
Ludzi przybyło chyba z 16 osób (a może i więcej) w tym sama administracja
Popiliśmy, podjedliśmy - było naprawdę przyjemnie.
Ale pojadłem sera....
Brouwerij Noordt znajduje się w dzielnicy Rotterdam-Noord, nad rzeką Rotte, w budynku dawnej remizy strażackiej. Okolica ma industrialny charakter z historią, a dziś przyciąga nowymi inicjatywami gastronomicznymi i kulturalnymi. Z Reijngoud jest jakiś kilometr, można przejść się deptakiem bez balustrad...
Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Lokal znajduje się w części Rotterdam Noord, blisko Rotterdam Centraal (około 550 m).
Mieliśmy w planie odwiedzić Hoevebrugsche Bierbrouwerij ale tak na dobrą sprawę nie ustaliłem czy ten browarek to kontraktowiec czy też warzy (już, jeszcze, w ogóle?) na własnym sprzęcie,...
Comment