NIe ma śniegu, więc pewnie nikt nie będzie chciał kulligu, bo i po czym mamy jeździć? Po prostu przyjmij za pewnik, że kto nie zagłosował, ten zgadza się z głosem większości i po kłopocie
nie ma jeszcze głosu większości więc cierpliwie musze poczekać, na furze też jest przyjemnie i tylko za 100 zł.
Ziomuś - no niestety ten kulig w obecnej sytuacji pogodowej trza poddać. Wierz mi już lepsze piwkowanie u nas lub u braci Czechów niż jak Marco napisał oglądanie końskiego zada z perspektywy jechania na gumie. Zatem nie męcz juz wiecej towarzystwa tylko wsiadaj w pociąg co startuje z nami w piatek o 6.57 z Katowic i juz od 9.00 sylwestrujemy w Cieszynie!
Ziomuś - no niestety ten kulig w obecnej sytuacji pogodowej trza poddać. Wierz mi już lepsze piwkowanie u nas lub u braci Czechów niż jak Marco napisał oglądanie końskiego zada z perspektywy jechania na gumie. Zatem nie męcz juz wiecej towarzystwa tylko wsiadaj w pociąg co startuje z nami w piatek o 6.57 z Katowic i juz od 9.00 sylwestrujemy w Cieszynie!
więc ewentualny kulig wrzucam do rezerwy !
Ostrawa kusi i to będzie dobra alternatywa dla Wisły, zaś wszystko się ułoży na miejscu odnośnie niedzieli !?
Ze skromnej stacyjki PKP/ PKS w Cieszynie można podjechać do DSN autobusem miejskim nr 40 ( róg Bielskiej i Narutowicza ) !
To dla tych co nie lubią chodzić bo na piechote to okolo 10-15 min .
Po czeskiej stronie proszę pamiętać o biletach grupowych na kolej ( przy 3ch osobach na jedym listku ), bo to jest prawie 40% taniej !
W polskim Cieszynie można dobrze zjeść w restauracji " Żak " ( Rynek ), zaś w Czeskim Cieszynie to: Verdi www.verdi.cz , Na Brandyse ( Karvinska 51 ) ...
Piwko/ winko można dobrze kupić / Cz. Cieszyn: przy Hlavnej ( Główna ), Rynek ( tu Namesti ), Billa ( kolej ), Hipernova ( Karvinska, 500m od centrum ) i po drodze do Hipci przed Brandysem w hurtowni non stop - lewa strona !
Oprócz tego śliwowice i inne destylaty w sklepie firmowym Rudolfa Jelinka - Nadrażni ulice, raczej na pamiatkę i jako prezent !
Przy Hlavnej jest też tabakowy sklep gdzie są dostępne fajne kufle i szklo - cena okolo 100kcz/ szt i ... bdb tytoń, aczkolwiek kto pali to niechaj sobie kupi po polskiej stronie bo taniej !
I my również w domku, piwka przejrzane i wstawione na półeczkę - jak to ładnie wygląda
Wielkie dzięki za wspólną biesiadę, zabawę i męczenie piwa masłowo - pieprznego
Ziomkowi za trudy organizacyjne, Docentowi za "spacer", Marusi i Slavojowi za transport i pomoc
Trębaczom za doznania "muzyczne". Wszystkim razem i każdemu z osobna raz jeszcze wielkie dzięki Wasze Do następnego ...
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2025! CJP to nie tylko święto piwa, ale również spotkanie pasjonatów, okazja do wymiany...
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - pod bardzo mocne światło małe refleksy rubinowe.
Aromat - ciemne susze owocowe.
Smak - przyjemne posmaki porterowe, słodkawe motywy...
Parametry piwa: Ekstrakt 13%, alkohol 5,6%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Barwa bursztynowa. Zapach słodowy. Piana ambitna, lacing do końca. Smak - no właśnie. Piwo mnie zawiodło. Mowa jest na etykiecie o mocnym chmieleniu. Tego nie czuć. Piwo na początku pustawe, potem...
Comment