Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Senior
    • 05-2001
    • 8962

    Ja dopiero mogę wziąć się do roboty 20-tego lutego po powrocie znad morza. Mam nadzieję, że do Wrocka będzie zdąży nabrać swoich walorów.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    • Marusia
      Senior
      • 02-2001
      • 20211

      Konkurs

      RECEPTURA KONKURSOWA:

      pilzneński 64,7%
      monachijski 27,7%
      karm. jasny 5,5%
      karm. ciemny 1,8%
      barwiący 0,2%

      Zacieranie:
      65 st. 45 min.
      72 st. 20 min

      Chmielenie:
      60 min marynka 50 g szyszki
      10 min lubelski 20 g szyszki (tu jak ktoś chce niech zrobi marynkę na 20 min.)


      Blg brzeczki nastawnej: 13


      Dwie konkurencje: fermentacja dolna i górna, drożdze dowolne.

      Do warzenia! Myślę, że spokojnie takie piwo wystarczy nastawić do końca lutego, żeby było wystarczająco dojrzałe na polowę maja. Ale oczywiscie - im wcześniej, tym lepiej
      Last edited by Marusia; 09-02-2006, 09:43.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10739

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        RECEPTURA KONKURSOWA:
        Chmielenie:
        60 min marynka 50 g szyszki
        10 min lubelski 20 g szyszki (tu jak ktoś chce niech zrobi marynkę na 20 min.)

        [B]
        na jaką ilość brzeczki jest ten chmiel
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          To jest ilość na 20 l, przepraszam, zapomniałam napisać
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Krzysiu
            Krzysiu
            • 02-2001
            • 14936

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            Krzysiu, a gdzie ja napisałam o 20 litrach?...
            Tutaj
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            To jest ilość na 20 l, przepraszam, zapomniałam napisać.
            To jest o tyle istotne, że jak zwiększa się ilość słodu, to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilość chmielu z powodu większej ilości brzeczki.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            10 min lubelski 20 g szyszki (tu jak ktoś chce niech zrobi marynkę na 20 min.)
            Ponieważ Marynka ma dwukrotnie więcej alfakwasów i związków aromatycznych niż Lubelski, winno być "niech zrobi Marynkę na 5 min.". W przeciwnym razie nadmiernie zwiększy się w piwie goryczka.

            Comment

            • mapajak
              Senior
              • 12-2002
              • 1187

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
              Tutaj To jest o tyle istotne, że jak zwiększa się ilość słodu, to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilość chmielu z powodu większej ilości brzeczki.
              Ponieważ Marynka ma dwukrotnie więcej alfakwasów i związków aromatycznych niż Lubelski, winno być "niech zrobi Marynkę na 5 min.". W przeciwnym razie nadmiernie zwiększy się w piwie goryczka.
              Ilości słodów są podane w %, więc ilość w kg każdy sam sobie wyliczy, tak aby wyszło 20 litrów.

              Comment

              • Marusia
                Senior
                • 02-2001
                • 20211

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
                Ilości słodów są podane w %, więc ilość w kg każdy sam sobie wyliczy, tak aby wyszło 20 litrów.
                No właśnie o to mi chodziło, ale Krzysiu powyrywał moje wypowiedzi z kontekstu. Pierwotnie podałam skład w kilogramach wg tego, co ja będę warzyła, a ja warzę więcej niż 20 l naraz. Do receptury właściwej dlatego właśnie podałam sam skład procentowy, a ilość chmielu jest na 20 litrów.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Marusia
                  Senior
                  • 02-2001
                  • 20211

                  Kurcze. Tak wszyscy tą recepturkę łyknęli, a ten prawie-ciemniak będzie widzę zdrowo chmielony.... Wszyscy już warzą? Może jeszcze zmodyfikujemy?
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • mapajak
                    Senior
                    • 12-2002
                    • 1187

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    Kurcze. Tak wszyscy tą recepturkę łyknęli, a ten prawie-ciemniak będzie widzę zdrowo chmielony.... Wszyscy już warzą? Może jeszcze zmodyfikujemy?
                    Mnie to akurat odpowiada, lubię piwa zdrowo chmielone.
                    Wolę nawet przechmielone niż niedochmielone.

                    Comment

                    • jerzy
                      piwoholik
                      • 10-2001
                      • 4705

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      ten prawie-ciemniak będzie widzę zdrowo chmielony (...) Może jeszcze zmodyfikujemy?
                      Nie ma po co. 50 gram Marynki na 20 litrów to według mnie w sam raz dla piwa.
                      Zresztą jedyne przechmieliny jakich nie lubię to te na forum.
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

                      Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

                      Comment

                      • Marcin_wc
                        Senior
                        • 09-2005
                        • 2115

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        RECEPTURA KONKURSOWA:

                        pilzneński 64,7%
                        monachijski 27,7%
                        karm. jasny 5,5%
                        karm. ciemny 1,8%
                        barwiący 0,2%
                        Cieszę się, że moja propozycja na pozostawienie odrobiny miejsca w recepturze piwowarowi została przyjęta , szkoda, że to tylko 0,1%

                        Comment

                        • Bombadil13
                          • 05-2005
                          • 2479

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                          Cieszę się, że moja propozycja na pozostawienie odrobiny miejsca w recepturze piwowarowi została przyjęta , szkoda, że to tylko 0,1%
                          Patrz kurde, ale spostrzegawczy Jegomość. Gratulacje Marcinie
                          Znalazł Chłop lukę w regulaminie
                          Poszukuję

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            hehe, ale jaja No cóż, potraktujmy to jako możliwość manewru 0,1% między ilościa zapodanych słodów, żeby mi nikt nie wcisnął np. 0,1% Caraaroma
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • mapajak
                              Senior
                              • 12-2002
                              • 1187

                              Piwo konkursowe już pięknie fermentuje sobie w mojej piwnicy.
                              20 l pięknie pachnącej chmielem i karmelem brzeczki jest zżerane przez drożdże Wyeast 2000 Budvar Lager w temperaturze 6 st. C.

                              Comment

                              • Marusia
                                Senior
                                • 02-2001
                                • 20211

                                A moje dziś rano zostało zadane dwoma rodzajami drożdży i jedno będzie stało w wiatrołapie w kiblu, bo tam najchłodniej drożdże Munich Lager (gęstwa od Joelki, która to otrzymała je drogą pocztową od Endrio, dzięki), a drugie będzie stało również w kiblu na pięterku, drożdże WLP550.
                                Oby tylko nie wyszło z tego piwo kiblowe
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎