Ja dopiero mogę wziąć się do roboty 20-tego lutego po powrocie znad morza. Mam nadzieję, że do Wrocka będzie zdąży nabrać swoich walorów.
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Konkurs
RECEPTURA KONKURSOWA:
pilzneński 64,7%
monachijski 27,7%
karm. jasny 5,5%
karm. ciemny 1,8%
barwiący 0,2%
Zacieranie:
65 st. 45 min.
72 st. 20 min
Chmielenie:
60 min marynka 50 g szyszki
10 min lubelski 20 g szyszki (tu jak ktoś chce niech zrobi marynkę na 20 min.)
Blg brzeczki nastawnej: 13
Dwie konkurencje: fermentacja dolna i górna, drożdze dowolne.
Do warzenia! Myślę, że spokojnie takie piwo wystarczy nastawić do końca lutego, żeby było wystarczająco dojrzałe na polowę maja. Ale oczywiscie - im wcześniej, tym lepiejLast edited by Marusia; 09-02-2006, 09:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaRECEPTURA KONKURSOWA:
Chmielenie:
60 min marynka 50 g szyszki
10 min lubelski 20 g szyszki (tu jak ktoś chce niech zrobi marynkę na 20 min.)
[B]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
To jest ilość na 20 l, przepraszam, zapomniałam napisać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKrzysiu, a gdzie ja napisałam o 20 litrach?...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTo jest ilość na 20 l, przepraszam, zapomniałam napisać.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia10 min lubelski 20 g szyszki (tu jak ktoś chce niech zrobi marynkę na 20 min.)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuTutaj To jest o tyle istotne, że jak zwiększa się ilość słodu, to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilość chmielu z powodu większej ilości brzeczki.
Ponieważ Marynka ma dwukrotnie więcej alfakwasów i związków aromatycznych niż Lubelski, winno być "niech zrobi Marynkę na 5 min.". W przeciwnym razie nadmiernie zwiększy się w piwie goryczka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakIlości słodów są podane w %, więc ilość w kg każdy sam sobie wyliczy, tak aby wyszło 20 litrów.
Comment
-
-
Kurcze. Tak wszyscy tą recepturkę łyknęli, a ten prawie-ciemniak będzie widzę zdrowo chmielony.... Wszyscy już warzą? Może jeszcze zmodyfikujemy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKurcze. Tak wszyscy tą recepturkę łyknęli, a ten prawie-ciemniak będzie widzę zdrowo chmielony.... Wszyscy już warzą? Może jeszcze zmodyfikujemy?
Wolę nawet przechmielone niż niedochmielone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiaten prawie-ciemniak będzie widzę zdrowo chmielony (...) Może jeszcze zmodyfikujemy?
Zresztą jedyne przechmieliny jakich nie lubię to te na forum.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaRECEPTURA KONKURSOWA:
pilzneński 64,7%
monachijski 27,7%
karm. jasny 5,5%
karm. ciemny 1,8%
barwiący 0,2%
Comment
-
-
hehe, ale jaja No cóż, potraktujmy to jako możliwość manewru 0,1% między ilościa zapodanych słodów, żeby mi nikt nie wcisnął np. 0,1% Caraaroma
Comment
-
-
A moje dziś rano zostało zadane dwoma rodzajami drożdży i jedno będzie stało w wiatrołapie w kiblu, bo tam najchłodniej drożdże Munich Lager (gęstwa od Joelki, która to otrzymała je drogą pocztową od Endrio, dzięki), a drugie będzie stało również w kiblu na pięterku, drożdże WLP550.
Oby tylko nie wyszło z tego piwo kiblowe
Comment
-
Comment