Właściciel cieszyńskiego sklepu modelarskiego (Kominiarska 1)polecił mi firmę HERPA
w ofercie niestety (jak dla mnie) wyłącznie "browary" niemieckie
w ofercie niestety (jak dla mnie) wyłącznie "browary" niemieckie
Dostałem go na 31. urodziny i czeka na sklejenie ale nie parałem się tym zajęciem już z kilkanaście lat i bardzo obawiam się efektów końcowych ( a raczej ich braku)
ale przy okazji wizyty w Pradze można sobie coś kupić. Są nowe liazy gambrinus oraz avia pilsner. Jest też stara cysterna Praga do przewozu piwa klaszter, ale najpiękniejsze są wagoniki do transportu słodu budvar oraz wagony z kontenerami pilsner. Najfajniejszy jest wagonik cysterna pilsner. Wszystko w skali 1/87. Ceny autek od 155kcz za avie pilsner, 175kcz za Pragę klaszter po 175-192kcz za liazy tiry. Wagoniki są śliczne, ale kosztują 650kcz. Zastanawiam się, czy nie zacząć zbierać dodatkowo wagoników. Kiedyś widziałem katalog z różnymi modelami w różnych skalach i poradami dla kolekcjonerów. Wymyśliłem, że fajnie by było jakby powstał podobny katalog z piwnymi ciężarówkami, a przy okazji byłby zdjęcia prawdziwych połączone z opisami, dane techniczne itd.

Comment