Anna Goyda stanęła przed sądem w stanie Oregon za nielegalny import skór lamparcich po tym, jak jej bagaż wysłano omyłkowo do holenderskiego browaru.
Na skutek pomyłki futra lamparta zostały wysłane z Kongo, gdzie kupiła je Goyda, do browaru Heinekena w Holandii. Pracownicy zaalarmowali lokalne służby celne, które przekazały informacje władzom amerykańskim.
Goyda zamiast trzech skór otrzymała przesyłkę z kapslami do piwa.
Sąd skazał Goydę na dwa lata w zawieszeniu i 250 godzin prac społecznych. W poniedziałek sędzia kazał jej ponadto płacić 500 dolarów na fundusz opiekujący się zagrożonymi gatunkami zwierząt.
Przed sądem Goyda przyznała się do złamania prawa chroniącego zagrożone gatunki.
Nie wiem jak to jest z ta przychylnoscia ale musze powiedziec ze ja jestem zawiedziony i zniechecony do dalszego proszenia sie.
Wyslalem kilkanascie E-Mail do röznych Browaröw w Polsce i poza automatycznym podziekowaniem za wizyte na ich stronie i wpis do ksiegi gosci oraz za List wiecej o nich nie slyszalem-a szkoda majac wlasna strone Internetowa mozna by sie przyczynic do ich reklamy i zaprezentowaniem czegos od nich na calym swiecie bo jak do tej pory wyroby Polskich browaröw nie ciesza sie az takim powodzeniem na Zachodzie.
Jako mlody chlopak zbieralem Prospekty samochodowe i nigdy nie mialem problemöw z ich otrzymaniem nawet z najbardziej renomowanych firm jak Mercedes,BMW Jaguar czy Rolls Royce.
Widze ze polski markieting musi sie jeszcze wiele uczyc a wtedy sukces murowany.
Jako znany zbieracz Kapsli na calym swiecie otrzymuje wiele poczty z röznych zrödel i wiele materialu do powiekszenia mojej kolekcji-niestety z Polski Nic
Witaj Andi łaściwie masz rację osobiście wysłałem 120 listów do Polskich browarów i rozlewni piwa odpowiedziało tylko kilka przesyłając kapsle etykiety i podkładki . Z Niemiec i Austri nadchodzi znacznie więcej odpowiedzi w których są różne przedmioty oraz praktycznie od kazdego na firmowym papierze podziękowanie i zaproszenie do odwiedzenia zakładu .
w minionym tygodniu dotarły nastepujące przesyłki
1. braustolz- kapsle i etykiety
2. Barre privatebrauerei- kapsle
3. Amici della birra- podkładki dwie tekturowe- druga przesyłka w tym roku
4. Spreewalder biere- etykiety
Comment