Znajomy likwidował knajpę, no i po cichu liczyłem, że wyrwę od niego trochę szkła, bo miał kilka ciekawych szklanek ustawionych na półce w celach dekoracyjnych. Tych ciekawych nie chciał się pozbyć ale zaproponował mi szklanki tyskiego, lecha i warki za 5zł/szt. Rzecz jasna kulturalnie mu podziękowałem
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
Domowy browar w gospodarstwie z agroturystyką na przedmieściach Villach w pięknej górskiej scenerii wioski Maria Gail.
Odległość 3,5 km od centrum Villach można pokonać nieregularnie kursującym autobusem, ale najlepiej zrobić sobie spacer wzdłuż Drawy.
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...
Otwarty w 2016 r. w stolicy Laponii, Rovaniemi browar Lanin Panimo jest chyba najdalej na północ wysuniętym browarem w Finlandii.
Browar z wyszynkiem znajduje się daleko (4 km) od centrum miasteczka. Nieco bliżej (2,3 km) jest do dworca kolejowego.
Na miejscu wszystko razem w jednej...
Comment