Kto wie co to za kapsel?
Nieznane kapsle 2
Collapse
X
-
Nieznane kapsle 2
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plTagi: brak -
Browar Brok - Browar Koszalin, nazwa jest skrótem Polish Brewing Company. Jakiś czas temu (mniej więcej 3 lata) sprzedawali swoje piwo również pod takim szyldem (nie wiem po co).
Tak kapslowane były piwa Stolica i Królewicz dostępne w Warszawie, wydaje mi się że również Colt 45 dostępny powszechniej (do dzisiaj choć z innym kapslem).
Na koniec ziarno niepewności - istnieje jakieś 5% szansy, że to rozlewnia mieszcząca się w innym mieście.Ja -
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź!
PaveuekKatalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plComment
Related Topics
Collapse
-
Nie tak dawno było lekka szydera (czyt. konstruktywna krytyka) w związku innym ich piwem:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...gon-sprau-aipa
Panowie poszli za ciosem. Wypuścili Oatmeal stouta. Zapewne nie macie pojęcia co to za styl....-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-07, 22:08 -
-
Chyba wszystko w tym piwie jest mi mocno nieznane.
1, Browar. Kraftowiec z Manchesteru. Nie wiem od kiedy warzą, bo na stronie niezbyt przytomnie napisali, że od 3 lat uwarzyli szeroką gamę stylów, pytanie zatem brzmi kiedy postawili tą stronę. Zakładam, że to dość młody browar....-
Channel: Anglia
2025-10-06, 16:59 -
-
Nowość z naszego Aldi.
7% alk.
Aromat - słodowy, głównie karmel, ciut jakiś słodko-kwaskowych owoców, po otwarciu na chwilę zamigotał jakiś chmiel
Piana - wysoka, nietrwała, na dłużej minimalne strzępy
Barwa - ciemna miedź
Wysycenie - umiarkowane,...-
Channel: Niemcy
2025-10-01, 23:53 -
-
Browar z miasteczka Nepomuk w kraju pilzneńskim warzy od 2018 r.
Więcej tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-zlata-krava
Określają je jako Lemon Cream Ale . Cream nie ze...-
Channel: Czechy
2025-09-14, 02:40 -
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment