Czyje to piwko?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogobar
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.02
    • 31

Czyje to piwko?

Nie wiem do jakiego browaru zaliczy etykiety, na których jako producent podany jest Standard Alko International Corporation Ozorków. Odkleiłem to z puszek 0,33l, nabytych ok. 1997r w którymś z łódzkich hipermarketów. Etykiety są okrągłe o śr. 9cm, kod paskowy rozpoczyna 590 .. podana jest też polska norma PN-A-79098:1995
    Nazywało się to "Cherry Beer" oraz "Piwo"

Related Topics

Collapse

• darekd
    NZS, Annenfeld
    darekd
    Browar z Baku założony w 1997r.

https://www.nzs.az/

Ekstr. 13%
    Alk. 5,8%

Pomimo, że historia tego browaru dość krótka, to na ecie podają datę 1818 a w tle stojące obok siebie dwa młyny - wiatrak i wodny.
    Całość wygląda tak, że mogłoby...
    2021-02-15, 00:01
  • biermann
    Czyje to piwa?
    biermann
    Nadszedł czas wypijania piw pozlotowych. Niestety pamięć szwankuje więc mam prośbę w identyfikacji - czyje piwa były okapslowane poniższymi kapselkami....
    2005-11-08, 23:25
  • sibarh
    Vilniaus, Backoriu Strong
    sibarh
    Butelka 1 litr, szklana, alk. 8,2 %, eks. brak, cena 2,59 lita, oczywiście browar z Wilna
    Kolor - złocisty, klarowny
    Zapach - słodko-słodowo-kwaskowaty, bez nut alkoholowych
    Piana - drobnobąblowa, wysoka, średniotrwała (jak na piwo o takich procentach)
    Gaz - okey...
    2006-05-10, 16:31
  • ART
    browar X (?), warka X (?) piwo pszeniczne
    ART
    dostałem od jakiegoś leniucha-piwowara piwo w butelce z krachlą - butelka miała etykietę z poprzedniego produktu - piwa Holzar-Bier z browaru Hoess - Sonthofen.

chętnie się dowiem czyja to robota, bo piwo to jest jak dla mnie niemal ideałem jasnego HefeWeizena, właściwie chciałem...
    2007-06-21, 12:12
  • Kolesław
    Einbecker, Vikingen Puro Malto
    Kolesław
    Ekstrakt nieznany, alk. 5,0 % vol.
    Piwo nieszczególnie oryginalne.
    Zapach ma łagodny słodowy. Pianę potężna i trwałą. Nagazowanie średnie. Kolor jasnozłoty. Smak bez kontrowersji - nienachalny słód z delikatnym akcentem chmielowym. Do przyjęcia w dużych ilościach. Nich...
    2009-02-15, 19:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...