BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Five Dimes Brewery z Westwood NJ znajduje się tylko 15 mil (24 km) od mojego domu a działa dopiero od 1,5 roku.
Etykiety z czterech niezłych piw już w galerii, tu najładniejsza:
Ale jak widzę taką "najładniejszą" (Five Dimes Brewery) to widzę, że albo jest coraz więcej browarów w USA, albo coraz drożsi graficy są tam.
Co jedna to brzydsza.
Dodałem do galerii podstronę "Inne", na której będę umieszczał pojedyncze etykiety z różnych browarów.
Poniżej etykieta dla której zrobiłem te podstronę
Dawno już żaden nowy dla mnie browar nie wywołał u mnie takiego uczucia zadowolenia jak Other Half z Brooklynu.
W moim osiedlowym sklepie pojawiło się aż 10 różnych piw z tego browaru (już w galerii).
Po ich wypiciu moglem zacytować klasyka: "O mamuńciu! Jake dobre"
Poniżej dwa najsmaczniejsze:
Dziś do galerii dodałem 8 etykiet z browaru Brix City i 2 z browaru Ghost Hawk.
Całkowita ilość etykiet osiągnęła 201 sztuk.
Grafik z Brix City przyszłość widzi w czarnych barwach:
Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....
Z perspektywy dołączania do kolekcji nowych etykiet z piw Lech, jak je traktujecie? Na butelkach są teraz jakby dwie etykiety, jedna z napisem Lech, a druga z dużym L. Traktujecie je jako dwie etykiety i liczycie +2 do kolekcji? Czy jedną z nich traktujecie jako kontrę? Jeśli tak to którą?
Pils o takich samych parametrach jak ich Mikołowskie, w związku z czym rodzi się podejrzenie, że to tylko kwestia zmiany etykiety.
I chyba tak jest, bo - podobnie - jaśniutki kolor, piana co prawda bardziej obfita po nalaniu, ale szybciutko opada i nie klei się do szkła.
W zapach...
Cześć,
mam na zbyciu sporo birofiliów. Są to:
- podstawki polskie oraz zagraniczne
- stare polskie etykiety (od lat 60. aż do końca XX wieku)
- kraftowe etykiety (w dużej mierze odklejane z butelek i puszek)
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wymienić...
Comment