Lokale w Warszawie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

darekd!!!
    Przedstawiłeś rewelacyjny obraz smutnej, (nie)piwnej Warszawy. Ja już dawno stwierdziłem, że gdyby nie zainteresowania kolejowe, żeby napić się dobrego piwa z beczki, musiałbym się ze Stolycy wyprowadzić. A tak, to co i raz wycieczka do Wrocławia (jak np. w najbliższą niedzielę - znowu do Wrocławia... nuda, pewnie jak na ostatnim browarbizowym Zlocie )

Kiedyś przy okazji spotkania z dawno niewidzianymi znajomymi ciągałem ich po całej Warszawie, bo co knajpa znana mi z jakkolwiek niekoncernowego piwa, to albo zamkniętę, albo rezerwacja całkowita, albo zadymienie równe braku możliwości oddychania, albo już knajpa zlikwidowana, albo... albo...
    I wreszcie wylądowaliśmy na Polu Mokotowskim z zakupionymi piwami butelkowymi i kulturalnie gawędziliśmy przy nich na jednej z ławek zlokalizowanych przy zbiorniku wodnym z fontannami.
    A wiecie co było z tego najprzyjemniejsze? Że grupa zgodnie wyraziła zdanie:
    - Co prawda wieczory już nie są najcieplejsze, ale jak byśmy wiedzieli o tym miejscu, to od razu chcielibyśmy tu przyjechać na piwkowanie. A Ty nas po szarej Warszawie ciągasz i jakieś knajpy pokazujesz!
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
      pebejot
      Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
      Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
      2023-12-27, 01:28
    • heckler
      Třebotov, Hlavní 425, Pivovar Kulivá Hora
      heckler
      Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
      2025-01-07, 08:41
    • heckler
      Praha-Nové Město, Na Florenci 2139, Minipivovar Fuze
      heckler
      Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.

Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo
      ...
      2025-01-03, 12:51
    • bastion
      Słowacja, Bratysława, Namestie SNP 25, Vycap U Ernoho.
      bastion
      Bratysławski plac Narodowego Powstania jest jakby granicą miejscowej starówki, na którą tłumnie zmierzają turyści.
      W centralnym jego punkcie znajduje się stara hala targowa, która jest zamknięta na cztery a nawet i może pięć spustów. Jednak jedno ze skrzydeł żyję za sprawą...
      2020-06-24, 21:29
    • Serokomlak
      Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
      Serokomlak
      Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
      2024-10-27, 01:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...