Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Ale nadal jest mizernym masowym produktem!
Co nie zmienia faktu, że występuje zdecydowanie rzadziej niż produkty z Tychów bądź Poznania i zawsze można przy nich przysiąść dla miłej odmiany, bo Dąbrowa (niestety) jest piwną pustynią.
W Kauflandzie od dłuższego czasu nie można dostać Corneliusa. Obawiam się, że wyszedł "na stałe" Na półce można za to znaleźć Granda i Koźlaka z Ambera.
Przejeżdżając ulicą Księcia Józefa Poniatowskiego (wejście na targ od Redenu) widziałem na małej knajpce neon Zamkowego z Namysłowa. Niestety nie miałem możliwości zweryfikowania tego co jest środku. Neon z Namysłowa wisi również na barze na Mydlicach, vis a vis wjazdu do szpitala (nie pamiętam jaka to ulica), ale też nie wiem czy faktycznie tam leją Namysłów.
Niewielki sklepik na ul. Kościuszki tuż obok wspomnianego wcześniej sklepu"Alkohole świata".
Asortyment o tyle ciekawy, że można znaleźć piwo Jurand i Jurand Extra, Browar Litovel. Oba po 4 PLN. Dodatkowo jest do nabycia średnio smaczny, aczkolwiek rzadko spotykany Książ Czarny Specjał 9%, 2,90 PLN.
Sklepik-budka w DG-Ząbkowicach, przy światłach na skrzyżowaniu Armii Krajowej z Dworcową (warzywniak obok mięsnego): PEDRITOS z Jabłonowa, butelka 3,30 PLN
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
Witam. Pytanie jest kierowane raczej do ludzi na emigracji a w szczególności w Niemczech.
W jakich sklepach w DE robicie zakupy składników/surowców do warzenia?
Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
Comment