Piwna kartografia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Pendragon
    replied
    O Łotwie pamiętam, a Ukrainę przegapiłem. Tylko ten jeden we Lwowie?

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Łaski się dopraszam o uwzględnienie moich sugestii dotyczących Łotwy i Ukrainy. Bez względu na to, czyje to mapy.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    W maju dostałem od becika listę browarów w Mińsku (a on od zaprzyjaźnionego kolekcjonera z BY). Wklejam część o małych:
    Restoran-Pivovarnya "Rakauski Browar" - ul. Vitebskaya 10 (near metro station Nemiga)

Restoran-Pivovarnya "Gradskiy PUB" - ul. Timiryaseva 123/2

Restoran-Pivovarnya "Nowiy Neswiż" - ul. Lesi Ukrainki 22

Restoran-Pivovarnya "People" - ul. Kalwaryjskaya 1

Restoran-Pivovarnya "BeerBank" - ul. Olschevskogo 10 (it's seems to be Sportbar Jamaica 5:0)

I dont know what is that brewery:

Triple Ltd. and Krasny Volk. I never heard about it. This year I have planed trip to Minsk so I confirm this list by the own eyes.

People to Taler.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    A faktycznie pisałeś.

Ale w tym samy wątku wspominałem "W listopadzie otwarto kolejny w Mińsku minibrowar - Arbat na Alei Niepodległości 143/1, koło Stacja metra "Wostok". W ofercie red ale, pilzner, porter i pszenica."

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    A i brakuje dwu w Mińsku. Jeden Minibrowar Staromestny ul. Hyertsena 4 to najnowszy. Na beerme.com już go dodali.
    To kontraktowiec. Białorusini z belbeer.com też się początkowo na to nabrali, ale szybko usunęli go z listy. Pisałem o tym 4.04.2013 w temacie
    Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    A ten drugi to Triple Ltd. ul. Karbysheva 44. O nim nic nie wiem.
    A to ja też nic nie wiem
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-01-10, 15:14.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Cierabuń dobrze trafiłem teraz?
    Tak.

Tutaj widać nawet przez okno to ogrodzenie i linię drzew.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    A i brakuje dwu w Mińsku. Jeden Minibrowar Staromestny ul. Hyertsena 4 to najnowszy. Na beerme.com już go dodali. A ten drugi to Triple Ltd. ul. Karbysheva 44. O nim nic nie wiem.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Jam ci to

Cierabuń dobrze trafiłem teraz?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-01-10, 14:56.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Artur X to Ty Pendi? Cierabuń/Tierabuń jest na początku wsi, te duże zabudowania. Tam nie ma zresztą żadnych innych dużych budynków we wsi.

Leave a comment:

• karol1000
    replied
    Fajna sprawa dzieki

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Zrobiłem mapę - spis, na której umieściłem linki do wszystkich moich europejskich map piwnych. Dodałem tam też kilka innych nie moich map, tak by w jednym miejscu była cała Europa (bez Kaukazu). Mapa ta jest w mojej sygnaturze, która tym samym uległa sporemu odchudzeniu.
    Te nie moje, obce mapy, są oznaczone innym kolorem. Z jednym wyjątkiem - mapy polskich sklepów piwnych.
    Znaczniki Polski, Niemiec i Czech są wielowątkowe.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-01-10, 13:58.

Leave a comment:

• WojciechT
    replied
    No do jasnej ciasnej! Przedwczoraj byłem w Rydze i nie wiedziałem o tych browarach. A Pani w informacji turystycznej nie potrafiła mi wskazać żadnych ponad te z mapki Pendragona (tzn. tych też nie umiała ).

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Prostuję, prosząc o dodanie na mapę Estonia, Łotwa, Litwa, Białoruś nowych browarów na Łotwie. Trzy w Rydze (ALEHouse, Labietis, Ilguciema), dwa w Kurlandii (Saldalus w Saldus i Lankalnu w Dzeida k. Skrundy), dwa w Liwonii (Maldugunis w Roses k. Rauny i Lennenvarden w Lielvarde) i jednego w Łatgalii (Latgales w Dyneburgu). O ile wszystko dobrze odczytałem tropiąc adresy. W sumie osiem sztuk. Potrzebne informacje można wydobyć m. in. z bloga labsalus.lv

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Tymczasem na Łotwie pojawiły się co najmniej trzy nowe browary (w tym na pewno jeden przemysłowy, w Dyneburgu)...

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    Ponieważ to co napisałeś nt wielkości browarów Pendragon w poście nie jest idealnie tym co w praktyce zastosowałeś w swojej mapie browarów niemieckich a jest tam tak:
    A bo to zależy od dostępnego dla danego kraju źródła. Zielone w Niemczech to nowość
    Dla jednego kraju 5 tys. hl to może być całkiem duży browar, dla Niemiec to mikrus. Tutaj jedną miarą nie można brać każdego kraju, tylko trzeba uwzględnić lokalną specyfikę.
    Natomiast co do zielonego, to właśnie mi przypomniałeś, że znalazłem dla niego nowe zastosowanie.

Leave a comment: