Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Łaski się dopraszam o uwzględnienie moich sugestii dotyczących Łotwy i Ukrainy. Bez względu na to, czyje to mapy.Leave a comment:
-
W maju dostałem od becika listę browarów w Mińsku (a on od zaprzyjaźnionego kolekcjonera z BY). Wklejam część o małych:
Restoran-Pivovarnya "Rakauski Browar" - ul. Vitebskaya 10 (near metro station Nemiga)
Restoran-Pivovarnya "Gradskiy PUB" - ul. Timiryaseva 123/2
Restoran-Pivovarnya "Nowiy Neswiż" - ul. Lesi Ukrainki 22
Restoran-Pivovarnya "People" - ul. Kalwaryjskaya 1
Restoran-Pivovarnya "BeerBank" - ul. Olschevskogo 10 (it's seems to be Sportbar Jamaica 5:0)
I dont know what is that brewery:
Triple Ltd. and Krasny Volk. I never heard about it. This year I have planed trip to Minsk so I confirm this list by the own eyes.
People to Taler.Leave a comment:
-
A faktycznie pisałeś.
Ale w tym samy wątku wspominałem "W listopadzie otwarto kolejny w Mińsku minibrowar - Arbat na Alei Niepodległości 143/1, koło Stacja metra "Wostok". W ofercie red ale, pilzner, porter i pszenica."Leave a comment:
-
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-01-10, 15:14.Leave a comment:
-
A i brakuje dwu w Mińsku. Jeden Minibrowar Staromestny ul. Hyertsena 4 to najnowszy. Na beerme.com już go dodali. A ten drugi to Triple Ltd. ul. Karbysheva 44. O nim nic nie wiem.Leave a comment:
-
Artur X to Ty Pendi? Cierabuń/Tierabuń jest na początku wsi, te duże zabudowania. Tam nie ma zresztą żadnych innych dużych budynków we wsi.Leave a comment:
-
Zrobiłem mapę - spis, na której umieściłem linki do wszystkich moich europejskich map piwnych. Dodałem tam też kilka innych nie moich map, tak by w jednym miejscu była cała Europa (bez Kaukazu). Mapa ta jest w mojej sygnaturze, która tym samym uległa sporemu odchudzeniu.
Te nie moje, obce mapy, są oznaczone innym kolorem. Z jednym wyjątkiem - mapy polskich sklepów piwnych.
Znaczniki Polski, Niemiec i Czech są wielowątkowe.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-01-10, 13:58.Leave a comment:
-
No do jasnej ciasnej! Przedwczoraj byłem w Rydze i nie wiedziałem o tych browarach. A Pani w informacji turystycznej nie potrafiła mi wskazać żadnych ponad te z mapki Pendragona (tzn. tych też nie umiała).
Leave a comment:
-
Prostuję, prosząc o dodanie na mapę Estonia, Łotwa, Litwa, Białoruś nowych browarów na Łotwie. Trzy w Rydze (ALEHouse, Labietis, Ilguciema), dwa w Kurlandii (Saldalus w Saldus i Lankalnu w Dzeida k. Skrundy), dwa w Liwonii (Maldugunis w Roses k. Rauny i Lennenvarden w Lielvarde) i jednego w Łatgalii (Latgales w Dyneburgu). O ile wszystko dobrze odczytałem tropiąc adresy. W sumie osiem sztuk. Potrzebne informacje można wydobyć m. in. z bloga labsalus.lvLeave a comment:
-
Tymczasem na Łotwie pojawiły się co najmniej trzy nowe browary (w tym na pewno jeden przemysłowy, w Dyneburgu)...Leave a comment:
-
Dla jednego kraju 5 tys. hl to może być całkiem duży browar, dla Niemiec to mikrus. Tutaj jedną miarą nie można brać każdego kraju, tylko trzeba uwzględnić lokalną specyfikę.
Natomiast co do zielonego, to właśnie mi przypomniałeś, że znalazłem dla niego nowe zastosowanie.Leave a comment: