Ja bym z Mapy Polski wywalił na osobna mapę browary planowane i w realizacji - tak jak to jest z Czechami. Szczególnie, że te wiele z tych planowanych to jakieś pojedyncze pogłoski.
1. Wyspy Owcze nie są zaliczane do krajów skandynawskich.
2. Mieszczą u Ciebie się w ramce, u mnie nie, więc ja mogę zrobić osobną mapę.
3. To tylko 2 browary
Właściwym terminem są kraje nordyckie, Skandynawia to te trzy brzydkie, germańskie narzecza wokół cieśnin duńskich. I tutaj pasowałoby dodać Wyspy Owcze (dwa browary).
Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2012-06-17, 17:17.
utworzenie: 2012.06.16
własność: Piwny Informator (facebook)
beershare - postaw autorowi piwo, albo dwa
aktualizacja: 2012.08.13
Portugalia i Andora:
żółte - restauracyjne
pomarańczowe - małe
czerwone - średnie
niebieskie - duże
gwiazdka - w browarze działa sklep i/lub pub
romb - brak sklepu/pubu w browarze (lub brak informacji na ten temat)
kółko - lokalizacja przybliżona
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Mapa Rumunii została wzbogacona o sąsiednie Mołdawię oraz Bułgarię.
3on1.
Bułgaria:
1. Co z browarem w Warnie - Pivovaren Zavod Varnensko Pivo - brak go na mapie. Ten chyba nie jest zamknięty mimo,że jest połączony w jedną grupę z browarem w Mezdra?
2. brak na mapie minibrowaru w Warnie. Nie występuje na żadnym ze znanych mi spisów . Browarek hotelowy. Nazwa piwa Gallagher, minibrowaru Birariya Gallagher, hotel - Ventura. Adres - Varna, Asparuhovo, ul. Mara Taseva 16
3. Brak minibrowaru Peti Okean OOD - Sofia, u. Andrey Germanov 11
A przy okazji szkoda takich browarków jak Ariana, Burgasko czy Pleven, które w ostatnim czasie zostały zamknięte.
Fajnie że sa naniesione nieczynne juz browary.Ze struktur Ursusa jako zamkniety mozna dodać browar Pitber w Pitesti na ul.Nicolae Balcescu 158.Tylko po nim nie ma już śladu.Na jego miejscu wybudowano nowe pawilony.Ale jako autor mapy już sam zdecydujesz.
Z pozdrowieniem
Otwarty w 2017 r. na zachodnich krańcach Ostravy drugi Kurnik przyciągnął nas ze względu swoją ofertę piw lanych no i mielimy niedaleko miejscówkę noclegową na Porubie podczas Lopni Beczku. Knajpka na blokowisku w pawilonie obok dwu innych knajp. Ta była prawie pełna w sobotni wieczór....
Zawartość alkoholu 4,6%, IBU 33.
Kolor ciemnozłoty, klarowny.
Piana wysoka, drobna, średnio trwała, zostawia ślady na szkle.
Zapach słaby słodowy i lekko ziołowy.
Wysycenie: średnie.
Smak słodowy, za słodki, lekka goryczka. Piwo jest średnio treściwe,...
Leave a comment: