Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
Tak atrakcyjne miasteczko jakim jest Stara Lubovna którego dominantą jest urokliwe zamczysko, wręcz prosiło się o browarek. Tłumy turystów zaglądające w to miejsce zyskały miejsce gdzie można ciekawie spędzić czas. Kompleks Nestville co prawda umiejscowiony jest we wsi Hniezdne, ale to...
Hej. Jestem już po kilku warkach, głównie IPY i APY bo to moje ulubione klimaty. Ale chciałbym uwarzyć pierwszego lagera. Mam warunki by fermentować w dowolnej temperaturze. Chciałbym jakiś fajny przepis na Pilznera ale który miałby dużo goryczki może nawet z amerykańskimi nutami. Ale bardziej...
Vlasim to nie duże i niezbyt urokliwe 700 letnie miasto leżące w Středočeským kraju. Posiada ono za to ładny zamek z przylegającym do niego jeszcze ładniejszym, dużym XVIII wiecznym parkiem. Spacerując wśród starych drzew, możemy oglądać ciekawe budowle jak np. Chiński pawilon. Więcej...