Jedzenie w polskich piwiarniach

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19327

    #31
    E tam, jedzenie sprawia radość, gdy się je w towarzystwie, więc czemu nie z obsługą.

    Comment

    • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.10
      • 52

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
      Czyli trzeba zrobić wywiad jakiej nie lubicie i tę zamawiać, bo wtedy cła nie bedzie.
      muszę Cię zasmucić nie ma takiej

      Comment

      • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.10
        • 52

        #33
        dobra dobra koniec tematu bo wyjdzie na to że jestem wszystkożerna (nie,nie jestem) a zamiast pisać pracę inż. wdaję się tu w niepotrzebne dyskusje <wiadomo wszystko jest ciekawsze niż pisanie pracy, a już na pewno piwo i jedzenie choć jedno z drugim związane bo praca jest na podstawie danych z p2sl

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9824

          #34
          Kurde, całkiem niechcący wywołałem temat, wyszedłem na jakiegoś nienażartego gościa (czasem jestem nie na żarty ), a tu wystarczy zamówić sobie pizzę. Czuję niedosyt (pizzy ).

          Comment

          • TTOP
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.03
            • 449

            #35
            Odkopuję temat, żeby zwrócić uwagę, jak dużo się w tej materii zmieniło w ciągu ostatniego roku. Na przykładzie Warszawy - Docent na początku wątku wspominał, że w multitapach trudno o dobrą kuchnię - proszę bardzo - myk - i mamy Chmielarnię. W małej "rodzinnej" knajpie aspirującej do multitapu (przynajmniej rotacją i klasą piw) jest Czeska Piviarnia. Przekąski - mimo, że na zimno - super. Chleb ze smalcem, deska - ekstra do przekąszenia przy piwie i znajomych. Nawet Kik, oferujący zdecydowanie najciekawsze lane wypusty w Wawie, musiał zmienić dostawcę "cateringu", ze względu na podłą jakość i stosunek cena/ilość.
            Podsumowując, jedzenie, przekąski - jak najbardziej da się, ale jest to kolejny etap piwnej rewolty - kiedy już - nomen omen - pierwszy głód (dobrego piwa z kija w formie wielu ktranów) jest zaspokojony. Kibicuje temu kierunkowi rozwoju

            Comment

            • docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
              Odkopuję temat, żeby zwrócić uwagę, jak dużo się w tej materii zmieniło w ciągu ostatniego roku. Na przykładzie Warszawy - Docent na początku wątku wspominał, że w multitapach trudno o dobrą kuchnię - proszę bardzo - myk - i mamy Chmielarnię. W małej "rodzinnej" knajpie aspirującej do multitapu (przynajmniej rotacją i klasą piw) jest Czeska Piviarnia. Przekąski - mimo, że na zimno - super. Chleb ze smalcem, deska - ekstra do przekąszenia przy piwie i znajomych. Nawet Kik, oferujący zdecydowanie najciekawsze lane wypusty w Wawie, musiał zmienić dostawcę "cateringu", ze względu na podłą jakość i stosunek cena/ilość.
              Podsumowując, jedzenie, przekąski - jak najbardziej da się, ale jest to kolejny etap piwnej rewolty - kiedy już - nomen omen - pierwszy głód (dobrego piwa z kija w formie wielu ktranów) jest zaspokojony. Kibicuje temu kierunkowi rozwoju
              W Wawie Chmielarnia, a we Wrocku Szynkarnia. Ale takie lokale to będzie nisza w niszy, reszta poprzestanie na małych, szybkich daniach
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • TTOP
                Porucznik Browarny Tester
                • 2013.03
                • 449

                #37
                A może powstanie coś w rodzaju miksu browaru restauracyjnego (dobre jedzenie, rozbudowana kuchnia, dużo miejsca) z multitapem? No i drugą kwestią jest wzrastające znaczenie owych przekasek w multitapach zarówno dla klientów, jak i właścicieli i to to przede wszystkim chciałem zaznaczyć.

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #38
                  Fama - Milicz, obiady domowe, hamburgery domowe - własny wypiek bułek, pizza, bruschetta, itp. Dowóz w mieście. Tak to się rozkręciło, że rozbudowują kuchnię.

                  Fama Bistro, Milicz. 1677 osób lubi to · 2 osoby mówią o tym · 172 użytkowników tu było. Pierwszy SLOW FOOD w Miliczu! W naszej kuchni wyłącznie świeże produkty, w dodatku od regionalnych dostawców....
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • TTOP
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2013.03
                    • 449

                    #39
                    Właśnie, Chmielarnia też odnosi na tym polu sukcesy - najpierw nieśmiało wprowadzili dowóz na niewielkim obszarze i od całkiem wysokiej ceny (chyba 40zł było min), ale szybiutko zrewidowali to do dużo większego obszaru miasta i cena minimalna też chyba spadła.

                    Comment

                    • becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.07
                      • 15003

                      #40
                      Dlatego Chmielarnia jest najczęściej odwiedzaną przez mnie piwiarnią bo ma konkretne i smaczne żarcie. Pozostałe ze swoimi chipsami, grzankami etc za 10 zł zaledwie za kęs odpadają w przedbiegach
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                      Comment

                      • TTOP
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2013.03
                        • 449

                        #41
                        Nie chcę tu wyjść na nachalnego reklamowca/PRowca, ale byłeś w Czeskiej Pivnicy? JAk nie, to spróbuj A chmielarnia jest świetnym miejscem, żeby pokazać komuś świat piwa - niby to na obiad, a przy okazji deska degustacyjna się wkradnie...
                        Do tego jeszcze jest np multi tap single kran - Gorączka Złota - jedzeniowo klasa sama w sobie wśród tego typu knajp
                        Ostatnia zmiana dokonana przez TTOP; 2014-02-28, 13:18.

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13966

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
                          A może powstanie coś w rodzaju miksu browaru restauracyjnego (dobre jedzenie, rozbudowana kuchnia, dużo miejsca) z multitapem?
                          Takie coś istnieje w Bratysławie - Richtar Jakub - 2 swoje piwa, a reszta "obca"
                          Ochutnajte Najlepšie pivá v Bratislave varené v domácom pivovare. Pivo, ktoré Vás prekvapí svojou výnimočnou chuťou a uhasí Váš smäd. Pivo, ktoré musíte ochutnať

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          Related Topics

                          Collapse

                          • dadek
                            Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
                            dadek
                            Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
                            2024-10-23, 01:37
                          • pebejot
                            Finlandia, Tampere, Verkatehtaankatu 2, Pyynikin Brewhouse
                            pebejot
                            Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
                            Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej...
                            2025-07-06, 15:16
                          • pebejot
                            Finlandia, Turku, Eerikinkatu 18, Brewery Restaurant Koulu
                            pebejot
                            Browar restauracyjny w centrum Turku, przy jednej z głównych arterii, mieszczący się w zabytkowej kamienicy.
                            Tak się złożyło, że w sobotę 21 czerwca restauracja była zamknięta (święto narodowe), ale działał na zapleczu ogródek z osobnym barem i Food Truckiem w jednym.
                            Po...
                            2025-07-06, 08:28
                          • heckler
                            Czechy, Kvasice, Tlumačovská 681, Restaurace Sportareál
                            heckler
                            Do Kvasic powróciliśmy po trzech tygodniach. Ale tym razem udaliśmy się do Restaurace Sportareál, gdzie według zapewnień właściciela browaru Dobrá Kára
                            bywa ich lane piwo.
                            Owszem, piwo było, ale niestety tylko jedno pod postacią jasnej 10-ki. Piwo smaczne, ciut inne od tradycyjnej...
                            2025-08-11, 07:20
                          • Ahumba
                            Szczecin, Wały Chrobrego, Beast Steaks
                            Ahumba
                            Chodząc Wałami Chrobrego do najbliższego browaru restauracyjnego jest niedaleko, ale można łyknąć piwa w restauracji Beast Steaks lub jego ogródku z widokiem na Odrę. Czego można się napić z kija? Np. Guinness Draught za 28zł, Carlsberg za 19zł, Okocim Klasyczna Pszenica 20 zł czy też...
                            2025-08-10, 07:51
                          • Loading...
                          • Koniec listy.
                          Przetwarzanie...