Temat zakładam jako prowokację. Już dawno powinien tu taki powstać...
Strona browaru: www.staraelektrownia.pl
Strona browaru: www.staraelektrownia.pl

- każdy znajdzie coś dla siebie, od żeberek po staropolsku po pizzę, a przy tym wszystko przejrzyste i człowiek nie dostaje zawrotu głowy przed wyborem. Ceny całkiem przystępne. Jedzenie podane w solidnych porcjach i bardzo smaczne. Wspomnę np. o duecie kremów: pomidorowy i z groszku zielonego w jednej misce, pół na pół, przedzielone czekoladową kreską, z grzankami. Świetny pomysł i znakomicie przyprawione danie. Poza tym stek z rekina z kupą dodatków po bardzo przystępnej cenie.
opiszę w Piwo-konkretnie. Ceny: jasne 7 zł za 0,5, ciemne i pszeniczne 7,5. Dostępne też pojemności 0,3 i 1 l. Podane w szkle z firmowym logo (ja akurat piłem ze szklanki, ale ponoć mają też kufle - nie widziałem ich, bo to dla mnie naczynie nienadające się do picia piwa) i takiż wafel. Na jego drugiej stronie krótki zarys historii browarnictwa zamojskiego.
Miła niespodzianka na tej piwnej pustyni, gdzie w lokalach królują koncerny (i od biedy, niestety cienka, Perełka), a poza nimi gust (i kieszeń) niewybrednych konsumentów od lat podbija masowo przemycane Chmilnyje Micne w litrowych PET-ach.
, trzeba by się wybrać w najbliższym czasie, nie dopiero w kwietniu. A z tym może być problem, jeśli się wydaje pieniądze jeszcze niezarobione...
- zdaniem "Piwowarstwo wróciło do Zamościa".
Comment