"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Sześć nalewaków, z których z pięciu mają się lać piwa czeskie, a z jednego polskie.
Będę miał knajpę o rzut beretem, na wypadek gdyby przesiadywanie całymi dniami w Chmielarni mi nie wystarczało
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Czyli tak jak przypuszczałem Grupa Lobkowicz...No nic, ciekawe jak z cenami...
Czy to źle? Cerna Hora jest bardzo dobrym browarem. Klaster i Jeżek też OK. a pszeniczny Primator jest świetny.
Mam nadzieję, że będzie taniej niż w Czeskiej.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
Mam nadzieję, że będzie taniej niż w Czeskiej.
Nie wyobrażam sobie by było inaczej. "Lobkowicze" powinny być serwowane po cenach jak w Chmielarni - 6-7 pln. Ale zapewne będzie drożej, w tamtym rejonie jest mała konkurencja.
Jak pisałem, tak zrobiłem. Byliśmy dzisiaj z Doro pierwszymi klientami, dzięki czemu załapaliśmy się na darmowe piwko.
Z kija dostępne było to, co wymienione powyżej, wszystkie w cenie 8 zł za 0,5.
Butelki różnie, czeskie bodajże 9 zł (poza Kocourem i Permonem IPA, które były po 12 zł), Pinta po 10 zł.
Lokal nie jest duży ale za to jest w nim duży telewizor, będą mecze.
W planach czeskie przekąski oraz dla niezdecydowanych degustacja 6x150ml za 15 zł.
Sympatyczna ekipa za barem jest otwarta na wszelkie propozycje i konstruktywną krytykę, także piszcie śmiało.
Powiedzialbym ze makabrycznie drogo. Cena 6-7 zl za czeskie piwo jest do przyjecia. Pamietajmy ze nie sa to to jakies specjaly.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
2 lokale ubyły pod tym adresem w ostatnim czasie ale i 2 nowe powstały. Pierwszy z nich Stołeczna znajduje się na pierwszym piętrze pawilonu vis a vis okien Czeskiej Piviarni. Gdy dotarłem tam ok. 16 było jeszcze zamknięte. Otwierali od 17, ale gdy wychodziłem z Czeskiej nie nadawałem się...
Na parterze pawilonu dokładnie pod barem Stołeczna znajduje się mały Wine bar, Cztery stoliki w środku i prawdopodobnie, gdy jest ciepło coś wystawiają na zewnątrz, Głównym towarem są zapiekanki kraftowe i wina z nalewaków. Dwa z nalewaki okupują piwa. Przedwczoraj były to czeski konicek...
Horažďovice to historyczne miasteczko w Czechach, położone około 17 km na północny zachód od Strakonic. Prawdopodobnie założone w X wieku jako osada poszukiwaczy złota . Na rynku góruje ładny kościół, równie ładne kamienice, ale i wszechobecna betonoza, szkoda, bo cienia i...
Cześć wszystkim,
Znalazłem swoja starą pompkę do wyszynku piwa z beczki keg. Leżała blisko 12 lat w piwnicy. Gdzie w Warszawie lub okolicach znajdę kogoś kto serwisuje takie rzeczy? Z racji wieku trzeba ją zapewne wyczyścić oraz pewnie wymienić uszczelki, przesmarować. Za każde...
KWI
10
„Podchmielona historia Warszawy” - wieczór autorski
Publiczne · Organizatorzy: Warszawa Na Wyrywki i Biblioteka Publiczna w Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy
Prezentacja książki napisanej przez Piotra Wierzbickiego (kto był punkiem w latach 80 i 90...
Comment