Nowy Świat 22/28, Pub Windigo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• PanKrecik
    replied
    ja pozostane przy swoim, czyli podtrzymuje ze jest tam Tyskie z logiem Tyskiego na kiju, ale w tym momencie dalsza dyskusja nic nie da, poczekajmy na wizyte kogos z nas 2 (badz innego forumowicza) w pubie Windigo i wtedy zobaczymy jaka tabliczka wisi na nalewaku.

Dodam tylko ze przez cały wieczor stały na moim stoliku szklanki Tyskiego, i ze jesli jest tez Lech i Pilsner, to mozna sie spodziewać ze pub jest 'obstawiony' przez Kompanie Piwowarska...

Leave a comment:

• petrus33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanKrecik
    Z kija jest jasny Zlatopramen (7,50pln) i Tyskie (7pln)
    Może to i Tyskie było.....tylko tabliczka Żywca na kiju wisi jak byk
    Zlatopramen był, nie Staropramen......sorry !

Leave a comment:

• PanKrecik
    replied
    hmmmm, no cóż, powyższy post Petrusa33 (lekko) mija się z rzeczywistością..

Tak się składa że również byłem tam wczoraj i 'repertuar' pamiętam doskonale.

Z kija jest jasny Zlatopramen (7,50pln) i Tyskie (7pln)

Z piw butelkowych : Ciechan niepasteryzowany, Ciechan miodowy, Cornelius pszeniczny,
    3 Obołonie - biłe, pszeniczne i aksamitne, Svyturys Baltas, Stout Gab-a, Lech i Pilsner (wszystkie po 7,50pln)

ps. Do Vladimira : nie DAB, tylko Gab ...to akurat ostatnio mój ulubiony

Ostatnia zmiana dokonana przez PanKrecik; 2008-03-16, 17:43. Powód: korekta treści

Leave a comment:

• vladimir
    replied
    Stout nie jakiegos browaru tylko DAB'a a Obołonie te 2 inne to Aksamitny i Biały. Mowisz ceny 7-9 zl ? ostatnio bylo wszystko po 7,50

Leave a comment:

• petrus33
    replied
    Byłem wczoraj......z kija był Staropramen i Żywiec........w butelkach Cornelius pszeniczny, Svyturys pszeniczny, Obolon pszeniczny plus dwa inne z tego browaru, Ciechan Wyborny Niepasteryzowany, Ciechan Miodowy i Stout jakiegoś browaru.....ceny bez zmian 7-9zł
    pozd

Leave a comment:

• vladimir
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Akren
    Nie widzę żeby wcześniej ktoś wymieniał, ale dzisiaj był Cornelius z Piotrkowa więc chyba to jest ta nowość.
    W takim razie musieliśmy sie widzieć. Cały wieczorek minął sympatycznie gdyby nie pewna sytuacja gdy pewien młodzieniec zarezerwował sobie kolejkę do WC i bezczelnie poszedł na górę (BTW pił bodaj że Lecha czy Tyskie z kolegami)
    Ostatnia zmiana dokonana przez vladimir; 2008-01-15, 23:53.

Leave a comment:

• vladimir
    replied
    7 złociszy
    Ostatnia zmiana dokonana przez vladimir; 2008-01-15, 04:00.

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    Cena, ludzie, cena!

Leave a comment:

• vladimir
    replied
    Tak potwierdzam przedmówce, był Cornelius niestety nie z kija ale z butli. Uradowani tym faktem pozbawiliśmy ten lokal paru ładnych sztuk Serdecznie polecam!

Leave a comment:

• Akren
    replied
    Nie widzę żeby wcześniej ktoś wymieniał, ale dzisiaj był Cornelius z Piotrkowa więc chyba to jest ta nowość.

Leave a comment:

• PanKrecik
    replied
    Ciechana z kija juz nie ma - zagadałem barmana i powiedział ze Ciechan niepasteryzowany z butelki jest lepszy, wiec dlatego zmienili.

Zdradził mi tez ze od poniedziałku (tj. 14/01) mają mieć piwną nowość... jakieś pszeniczne.. jak sie dowiem to dam znac.

pzdr

Leave a comment:

• docent
    replied
    Z lanych mają tylko Zlatopramena (w ostatnich dniach grudnia był mocno przeciętny) i Tyskie. Lokali w tych barakach jest mnóstwo ale na pewno w Windygo jest najciekawszy wybór piw.

Leave a comment:

• garbo
    replied
    Hej, to mój pierwszy post na tym forum
    Otóż byłem w pubie Windigo i nie było Ciechana z kija (29 grudnia 2007), tylko butelkowe. Czy to chodzi o ten pub w pawilonach na tyłach Nowego Światu, po przejściu przez bramę niedaleko ronda de Gaulle'a?

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    chyba od 17ej, w niedziele od 18ej ale do ktorej to nie wiem

Leave a comment:

• docent
    replied
    Ktoś orietntuje się w jakich godzinach czynny jest ten przybytek? Któregoś razu byłem w sobotę wczesnym popołudniem i zamknięte było...

Leave a comment: