Nowy Świat 22/28, Pub Windigo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• bono_boniecki
    replied
    Byłem tam w piątek, wszystkie piwa butelkowe zdrożały o 50 groszy, do 8,50 PLN. Sporo...

Leave a comment:

• PanKrecik
    replied
    Zauważyłem ze jest czynne nawet od godz. 15 w tygodniu (w sobote i niedziele troche pozniej)
    Co do piwek- próbowałem Stouta z Ciechanowa, ciekawy, ale jak dla mnie ten z GABa nadal rządzi.
    Z innej 'beczki' - powrocił Cornelius

Leave a comment:

• bono_boniecki
    replied
    Wczoraj otwarte było już po 16, więc nie wiem, jak z tymi godzinami otwarcia;]
    Wszystkie piwa butelkowe po 8PLN, dostępne m.in. Ciechany: Wyborny, Pszeniczny, Stout, Stout z GABa, Baltas, Cornelius, Koźlak z Witnicy, Plum beer, warto się tam wybrać choćby ze względu na piwa właśnie. W środku straszna "siekiera", niemiłosiernie zadymione wnętrze, co pewnie przeszkadza nie wszystkim. No i tłoczno, jak wszędzie w tamtych okolicach;]

Leave a comment:

• docent
    replied
    Cały czas dostępny lany Svyturys. Dla mnie to lekko wchodzące, wręcz "mineralne" piwko. Miła odmiana po degustacji koźlaka z Witnicy. Koźlak jest dobrym uzupełnieniem szerokiej palety piw pszenicznych. Obecnie wszystkie piwa po 8 pln.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306
    Wczoraj piłem w tej knajpie Svyturysa Extra lanego. Zastąpili nim Zlatopramena. Bardzo dobre piwo, do tego w oryginalnym szkle. 8zł/0,5l
    No cóż mnie nie smakowało w ogóle, puste, bez goryczki i bardzo ciężko wchodzące. Ledwo zmęczyłem jedno i mocno zalegało na żołądku.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Po 18.00

Leave a comment:

• bono_boniecki
    replied
    ilekroć tam wpadałem, było za wcześnie i jeszcze zamknięte. Ktoś się orientuje, o której otwierają?

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Wczoraj piłem w tej knajpie Svyturysa Extra lanego. Zastąpili nim Zlatopramena. Bardzo dobre piwo, do tego w oryginalnym szkle. 8zł/0,5l

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Będąc wczoraj w pobliżu pawilonów zajrzałem do tej knajpki i miło zaskoczyło mnie pojawienie się polskiego "Ale" - Kamasutry. Wypiłem kilka sztuk i stwierdziłem, że to pyszne piwko chociaż kiedyś nie mogłem się do niego przekonać. Co ciekawe, piwo z butelki a dostałem pianę śmietanową, gęstą, niczym z piwa lanego. Ciekawe rozszerzenie asortymentu pod względem gatunkowym.

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Wracam z Windigo: w ofercie Obolon pszeniczny i aksamitny, Bile Czernihowskie, Miodowe i Wyborne, Baltas, Cornelius, Plum i Zlatopramen lany, i jakies tam Tyskie itp.
    Podobno od przyszlego tygodnia ma byc jakas nowosc

Leave a comment:

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306
    Bylem dzis w Windigo, do łask wrócił Cornelius, także wypiłem kilka sztuk. Nie ma za to podobno chwilowo Baltasa.
    No to dobrze bo ostatnio z pszenicy obecny jedynie Oboloń więc bez rewelacji pod względem wyboru...
    Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2008-10-01, 08:24.

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Bylem dzis w Windigo, do łask wrócił Cornelius, także wypiłem kilka sztuk. Nie ma za to podobno chwilowo Baltasa.

Leave a comment:

• Lacriferno
    replied
    Byłem tam we wtorek, 2 września. Ciechana z beczki nie było, był za to Zlatopramen i Tyskie . Sporo piw butelkowych: Ciechan Wyborny Niepasteryzowany (?) i Miodowy (oba po 7,50), Stout z GAB-a, kilka Obołoniów, Svyturys Baltas i pewnie jeszcze jakieś inne. Wewnątrz mało miejsca, ciasno. Trafiłem tam dzięki znajomym, którzy jakiś czas temu odkryli to miejsce, ale do dziś nie wiedziałem jak knajpka się nazywa. Dopiero skrupulatne wyszukiwanie na forum naprowadziło mnie na ten lokal. Co do powyższej uwagi Zythuma na temat zniewieściałych osobników tam się spotykających, to dodam, że ilekroć bywam w Warszawie (bywam rzadko, ale teraz będę dużo częściej), to chyba jest teraz taki trend (wykraczający, niestety, poza granice Stolicy), bo na każdym kroku można się natkąć na Panów Ciepłych i Panów Ładnych .

Leave a comment:

• tfur
    replied
    byłem ostatnio kilka razy. powiem, że lany zlatopramen mnie rozczarował, płaskawy był jakiś, butelkowy bardziej mi smakuje. no ale zawsze można się pocieszyć stoutem lub baltasem. żal, że nie załapałem się na zdrojowe. tak czy owak, lubię tę knajpę.
    PS słyszałem plotę (nie od obsługi), że wszystkie te pawilony zostaną zrównane z ziemią i stanie na ich miejscu inny budynek. działka jest na pewno warta krocie. wszystko, co dobre, się kończy...

Leave a comment:

• garbo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
    Był tam ktoś ostatnio ??? Co teraz tam polewają ??
    pozd
    Wlasnie wracam z Windygo Sa Ciechany butelkowe roznej masci, litewski Svyiturys, Stout, Obolon - wiecej nie pamietam, bo przychodze tylko na Ciechany

Leave a comment: