Nowy Świat 22/28, Pub Windigo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Wrotka
    replied
    Dobra, dobra. Trolluj gdzie indziej. A jak piszesz w temacie o Windygo to pisz o Windygo a nie o Bierhalle

Leave a comment:

• petrus33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wrotka
    petrus33: niedługo trzeba będzie ze świecą szukać topiku, w którym nie napisałeś, że to o czym jest topik to lipa i Ty byś wolał pójść do Bierhalle i wypić tam piwo za 10 złotych.
    Człowieku, ile razy to samo można pisać?
    Bardzo się mylisz młody człowieku w swoich osądach.
    Więcej pokory życzę i czytania ze zrozumieniem

Leave a comment:

• Wrotka
    replied
    petrus33: niedługo trzeba będzie ze świecą szukać topiku, w którym nie napisałeś, że to o czym jest topik to lipa i Ty byś wolał pójść do Bierhalle i wypić tam piwo za 10 złotych.
    Człowieku, ile razy to samo można pisać?

W Windygo byłem w październiku. Wszystkie browary były w tej samej cenie 9 złotych. Troszkę drogo. No, ale ludzi było pełno, więc ktoś się na takie ceny zgadza.
    Piwek było koło dziesięciu. Panowie za barem kompetentni, znający się na rzeczy. Duży plus!
    Natomiast minusem była toaleta bez możliwości zamknięcia się
    Fajny lokal, ale nie wiem czy kiedyś tam wrócę. Znam miejsca w Warszawie gdzie w równie dobrej atmosferze mogę się napić równie dobrego piwka, a za mniejsze pieniążki.
    Nie mniej jako ciekawostkę do przetestowania polecam

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Tak, Perłę nazywam piwem regionalnym.

Leave a comment:

• j_Q
    replied
    Perłę nazywasz piwem lokalnym?

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Zwłaszcza się naucz liczyć:

1- Gab Stout - regionalne polskie
    2- Ciechan Wyborny - regionalne polskie
    3- Ciechan Miodowy - regionalne polskie
    4- Ciechan Pszeniczny - regionalne polskie
    5- Ciechan Stout - regionalne polskie
    6- Perła Lubelska - regionalne polskie
    7- Cornelius Weizen Bier - regionalne polskie
    8- Plum Bier Namysłów- regionalne polskie

A poza tym nie ma takiego czegoś jak Baltis.

Leave a comment:

• rohozecky
    replied
    Zwłaszcza Baltis i Obolon to z polskich piw ciekawa propozycja

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Chciałem tylko zauważyć, że "tylko" 7 lokalnych polskich piw które wymieniłeś, to naprawdę mało. Naprawdę standard w przeciętnym warszawskim pubie to conajmniej 250

Leave a comment:

• j_Q
    replied
    Inspirowany opiniami o tym miejscu, zarówno z tego forum, jak i innych, postanowiłem w ostatni piątek odwiedzić Windygo. I, niestety, zawiodłem się. Liczyłem na ogromny wybór piwa z polskich, lokalnych browarów. Tymczasem w ofercie było tylko:

- Gab Stout
    - Ciechan Wyborny, Miodowy, Pszeniczny, Stout
    - Obolon Ciemny i Pszeniczny
    - Baltis pszeniczny
    - Perła
    - Cornelius Weizen Bier
    - Plum Bier
    No i z lanych wyłącznie pseudopiwo zwane Tyskim, czego nie omieszkałem skomentować
    Nie kojarzę, by było coś więcej. Nie tego się spodziewałem. Do tego klubik malutki, więc wystarczy jeden zapalony papieros, by z miejsca zrobiła się siekiera w środku.
    Tak więc byłem, sprawdziłem, następnym razem pójdę gdzie indziej.

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    Petrus - zaczynasz się powtarzać. Mówiłeś dokładnie to samo w ostatnim poście. Także chodź sobie do Bierhalle między 15 a 17 (później już lepiej nie bo za drogo) i nie udzielaj się w wątku w którym nie masz nic do powiedzenia.

Byłem też dziś w tej knajpie, całkiem smaczna Perła Chmielowa za 7,50zł. Myślałem, że trafię na Abbe w promocji, ale już nie mieli... Za to była ta Perełka. Barman mówił, że te piwa promocyjne co jakiś czaś się będą zmieniać.
    Mogliby tak tylko zmieniać na piwa lane tak jak czasami sobie czytam o pubie Omerta w Krakowie...Ale zawsze czegoś fajnego można się też z butli napić. Dobre piwo nie jest złe
    Ostatnia zmiana dokonana przez Piwosz306; 2009-11-20, 01:45.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Patrz dwa posty wyżej.

Leave a comment:

• petrus33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika funky83
    Witam,

Właśnie wrociłem z pubu Windygo. A tam ciekawy wybór piw z butelek... 2/3 lokalu piło Ciechana miodowego co było dla mnie sporym zaskoczeniem;D Dostępny jest również Wyborny i Stout. Widziałem Cornelius Weizen Bier, Perła i chyba GAB Stout+ jeszcze jakieś małobrowarowe których nie spamietałem. Ceny Perła 7,50 reszta 9 pln.
    To się ta nora zrobiła droga ! I wszystko z butelki na dodatek
    Wolę iść do Bierhalle i w fajnym otoczeniu wypić litrowe piwo za 10zł.

Leave a comment:

• funky83
    replied
    Warszawa - Windygo (budki Nowy Świat - Jerozolimskie lok 25)

Witam,

Właśnie wrociłem z pubu Windygo. A tam ciekawy wybór piw z butelek... 2/3 lokalu piło Ciechana miodowego co było dla mnie sporym zaskoczeniem;D Dostępny jest również Wyborny i Stout. Widziałem Cornelius Weizen Bier, Perła i chyba GAB Stout+ jeszcze jakieś małobrowarowe których nie spamietałem. Ceny Perła 7,50 reszta 9 pln.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Ten temat nie ma tytułu ceny w knajpach w Warszawie podobnie, jak inne w tym dziale, ale prawie każdy do tego sprowadzacie. Dajcie już spokój. Dla jednych jest drogo, dla innych nie - każdy sobie indywidualnie ustala pułap akceptowalnej ceny.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Można też napić się tegoż Żywca za 5, a niedaleko Namysłowa czy Łomży tez za 5.
    Naprawdę przestańcie usprawiedliwiac złodziejstwo miejscem położenia lokalu bo jest mnóstwo przykładów, że ceny mogą być dużo niższe (zarówno w Wawie jak i przede wsyztskim patrząc na inne kraje gdzie koszty są jeszcze wyższe niż na Nowym Świecie).

Leave a comment: