Nowy Świat 22/28, Pub Windigo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• hasintus
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Jeśli ktoś tak lubi... Ja nie.

A to już insza inszość. W każdym bądź razie poinformowałem o wysokości marży tego lokalu - ok. 200% (od ceny detalicznej drogiej w końcu Żabki) za butelkowe...
    A to już insza inszość, inny świat. Na Nowym Świecie barach tuż obok możesz się napić Żywca za jedyne 10 zeta, jak się już koniecznie uprzesz na pszeniczniaka to można znaleźć Paulanera za 15.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
    I zamiast w pubie w centrum Warszawy, wypijesz w bramówce.
    Jeśli ktoś tak lubi... Ja nie.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
    W dodatku obawiam się, że najbliższa Żabka która prowadzi sprzedaż Abbe weizena jast oddalona od tego pubu jakieś 300 km.
    A to już insza inszość. W każdym bądź razie poinformowałem o wysokości marży tego lokalu - ok. 200% (od ceny detalicznej drogiej w końcu Żabki) za butelkowe...
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-10-28, 22:08.

Leave a comment:

• hasintus
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    W Żabce kupisz za 1/3 tej ceny
    Bo że beczkowe, to nie wierzę.
    I zamiast w pubie w centrum Warszawy, wypijesz w bramówce.
    W dodatku obawiam się, że najbliższa Żabka która prowadzi sprzedaż Abbe weizena jast oddalona od tego pubu jakieś 300 km.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Epson
    Abbe jest za 7,50pln
    W Żabce kupisz za 1/3 tej ceny
    Bo że beczkowe, to nie wierzę.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Epson
    A dziś trafiłem w Windigo na promocje pszeniczniaka : Abbe jest za 7,50pln. To całkiem dobra cena a piwko jest pyszne
    Beczkowe??

Leave a comment:

• Epson
    replied
    A dziś trafiłem w Windigo na promocje pszeniczniaka : Abbe jest za 7,50pln. To całkiem dobra cena a piwko jest pyszne

Leave a comment:

• petrus33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno
    Taka cena to też rzadkość. No cóż, w końcu to centrum stolycy...
    Ale jaka rzadkość......w Bierhalle płaci się 10zł (w godzinach 15-17) za litr znakomitego piwa !
    Windygo podupadło strasznie w ciągu ostatnich miesięcy. Już tam nie chodzę.

Leave a comment:

• Lacriferno
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306
    W piątek w Windigo piłem Janów. 8zł/ 0,5l. Rzadkość. Bardzo przyjemne piwo.
    Taka cena to też rzadkość. No cóż, w końcu to centrum stolycy...

Leave a comment:

• Piwosz306
    replied
    W piątek w Windigo piłem Janów. 8zł/ 0,5l. Rzadkość. Bardzo przyjemne piwo.

Leave a comment:

• purc
    replied
    windygo

z beczki wodniste Zamkowe z Namysłowa i TYSKIE - pora umierać / na szczęście przed smiercią można skorzystać z ostatniwj posługi w lodówce/

Leave a comment:

• PanKrecik
    replied
    15pln napewno nie, ale skoro barman mi mowi ze im podwyzszyli i "musialby kosztowac tyle co guiness" to ja juz nie wnikam co, ile, ile marzy itd, nie interesuje mnie to, zreszta pytanie bybylo nie na miejscu.
    Mozna tylko wnioskowac ze proporcjonalnie kosztuje o tyle drozej w hurcie, ze cena dla nas klientow by była własnie taka jak guiness czyli powyzej 10 pln

Leave a comment:

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanKrecik
    Z kolei Koźlak witnicki oszalał z cenami i juz kosztuje tyle co Guiness i chyba ze Svyturysem Ekstra jest podobna historia.
    Znaczy co, 15 plnów za sztukę

Leave a comment:

• Krasnolud
    replied
    Odwiedziłem dziś ten lokal, sezonowo została zawężona oferta ciemnych piw, pojawił się Desperados na okres letni. Spory wybór piw, miła obsługa.

Leave a comment:

• PanKrecik
    replied
    A propos Kamasutry i wogóle browaru GAB, to ponoć maja kłopoty finansowe, jak ktos ma wiecej wieści to napiszcie.
    Z kolei Koźlak witnicki oszalał z cenami i juz kosztuje tyle co Guiness i chyba ze Svyturysem Ekstra jest podobna historia.
    W kazdym razie fajnie ze w Windigo mają Zamkowe z Namysłowa które trzyma fason cenowo a smakowo jak najbardziej!

Leave a comment:

• MakGajwer
    replied
    Wczoraj niestety zaobserwowałem,że lany Svyturys został zastąpiony Zamkowym.
    Nie to,że coś przeciw Zamkowemu mam,po prostu Svyturys mi smakował

Zarazem mogę napisać ,że trwa promocja Zamkowego, w której po zakupie dużego piwa dostaje się zdrapkę.
    Do wygrania było 30 Zamkowych dla jednej osoby,ale ktoś już wygrał,ale wczoraj można było jeszcze wygrać 10 lub 1.

Nie było chyba też wczoraj dostępnej Kamasutry browaru Gab,ale nie wiem czy to zmiana na dłużej,czy tylko chwilowy brak.

Co do wzrostu cen: podrożało tez wino o 1 zł jakby to kogoś interesowało.

Leave a comment: